ΡΕΘΥΜΝΟ

«Τονωτική ένεση» οι προσλήψεις

12-01-2018 09:32
«Τονωτική ένεση» οι προσλήψεις

ΣΤΟ 95% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

• «Στοίχημα» η αύξηση των οργανικών θέσεων και νέες ειδικότητες μέσα από την τροποποίηση του οργανισμού του Νοσοκομείου

Σημάδια «ανάρρωσης» εμφανίζει σταδιακά το Νοσοκομείο Ρεθύμνου σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των τμημάτων, αφού οκτώ μόνιμοι γιατροί διορίστηκαν στο Νοσηλευτικό ίδρυμα το 2017, δύο ακόμη την περασμένη εβδομάδα ενώ αναμένονται και νέες προσλήψεις μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Παρά το γεγονός πως τα προβλήματα υπάρχουν και οι προκλήσεις για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν παύουν να υφίστανται τόσο σήμερα όσο και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί με επάρκεια στις αυξημένες ανάγκες του νομού, η εικόνα σε ό,τι αφορά το προσωπικό είναι σημαντικά βελτιωμένη, όπως τονίζει στην Κρητική Επιθεώρηση ο διοικητής του ιδρύματος, Γιώργος Φραγκιαδάκης, αφού ορισμένες από τις προσλήψεις σηματοδότησαν και την επαναλειτουργία τμημάτων που εξαιτίας της έλλειψης ιατρών δεν λειτουργούσαν.

Στο μεταξύ, όπως επεσήμανε ο κ. Φραγκιαδάκης, ορισμένες από τις προσλήψεις μόνιμων ιατρών συμπλήρωσαν το σύνολο των οργανικών θέσεων σε κλινικές του Νοσοκομείου, όπως η παθολογική και η παιδιατρική την ίδια ώρα που μαζί με τους συνολικά 12 επικουρικούς ιατρούς το ποσοστό κάλυψης σε προσωπικό φτάνει το 95%.

«Αν συνυπολογίσουμε στις προλήψεις μόνιμου προσωπικού και τους επικουρικούς ιατρούς, έχουμε φτάσει στο 95% της κάλυψης σε προσωπικό» τόνισε ο κος Φραγκιαδάκης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή.

ΟΚΤΩ ΜΟΝΙΜΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΑΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ 2017

Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης το 2017 στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου έγιναν οκτώ διορισμοί μόνιμων γιατρών.
Πρόκειται για τις εξής ειδικότητες:
-Έναν Χειρούργο
-Δύο Ουρολόγους
- Έναν Αναισθησιολόγο
- Έναν Ψυχίατρο
-Έναν Βιοπαθολόγο
-Έναν Ακτινοδιαγνώστη
-Έναν Νεφρολόγο

ΝΕΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2018

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία από την αρχή του μήνα το Νοσοκομείο στελεχώθηκε με έναν Νευρολόγο, που σηματοδότησε και την επαναλειτουργία του τμήματος που δεν λειτούργησε σε όλη τη διάρκεια του 2017. Παράλληλα, τη Δευτέρα διορίστηκε ένας ακόμη Παιδίατρος στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ αναμένεται και ένας Παθολόγος την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι νέοι διορισμοί που αναμένονται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου εντός των επόμενων μηνών, καθώς ήδη έχει εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση και αναμένεται δημοσίευση στο ΦΕΚ αφορούν τις ειδικότητες ενός Καρδιολόγου, ενός Ψυχιάτρου, ενός Ογκολόγου καθώς και μια Επιμελητή Β’ στη ΜΕΘ εντός του έτους.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Σταδιακά, με τις εν λόγω προσλήψεις οι κλινικές του Νοσοκομείου Ρεθύμνου καλύπτουν το σύνολο των οργανικών τους θέσεων, όπως τόνισε ο κος Φραγκιαδάκης. Ενδεικτικά, με τον διορισμό ενός Παθολόγου που αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα συμπληρώνεται το σύνολο των πέντε οργανικών θέσεων στην Παθολογική κλινική, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην Παιδιατρική κλινική που πλέον διαθέτει πέντε γιατρούς συμπληρώνοντας και εκείνη το σύνολο των οργανικών θέσεων καθώς και στη Νεφρολογική όπου είναι καλυμμένες οι συνολικά τέσσερις οργανικές θέσεις.

Στη Χειρουργική κλινική από τις έξι οργανικές θέσεις που διαθέτει καλύπτονται οι τέσσερις, ενώ μετά τον διορισμό ενός επιπλέον ψυχιάτρου θα καλυφθούν και οι τέσσερις. Αντίστοιχη εικόνα αναμένεται και στη ΜΕΘ εντός του 2018 με τη συμπλήρωση των συνολικά οκτώ οργανικών θέσεων.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Όπως επεσήμανε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, η Ουρολογική κλινική επαναλειτούργησε εντός του περασμένου έτους, κάτι που ισχύει πλέον και για τη Νευρολογική που στη διάρκεια του 2017 δεν λειτούργησε. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα, όπως επεσήμανε ο κος Φραγκιαδάκης, το νοσοκομείο θα διαθέτει και ογκολόγο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος: «Είναι μια θέση που δεν είχε καλυφθεί ποτέ. Λειτουργούσε η μονάδα χημειοθεραπείας με τον κο Μαλά που είχε την εξειδίκευση, η οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί, όμως δεν είχαμε ογκολόγο. Όλα τα τμήματα ήταν υποστελεχωμένα και σταδιακά επαναλειτουργούν και η στελέχωση βρίσκεται σε ικανοποιητικό ποσοστό».

«ΣΤΟΙΧΗΜΑ» Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Η τροποποίηση του οργανισμού αποτελεί «στοίχημα» για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπως εξήγησε ο κος Φραγκιαδάκης, αφού έτσι το νοσηλευτικό ίδρυμα θα μπορέσει να έχει περαιτέρω ανάπτυξη αλλά και μεγαλύτερη αυτονομία, δεδομένου μάλιστα πως πρόκειται για το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα που καλύπτει έναν σημαντικό όγκο πληθυσμού στο νομό και επωμίζεται τη ραγδαία αύξηση πληθυσμού τους θερινούς μήνες.

«Είναι σημαντική η τροποποίηση του οργανισμού γατί μέσα από αυτήν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αύξηση των οργανικών θέσεων σε τμήματα όπου υπάρχει ανάγκη. Σήμερα, η ορθοπεδική κλινική λόγω μεγάλου όγκου ασθενών και χειρουργείων ενισχύεται εκτός από το μόνιμο προσωπικό και με επικουρικούς ιατρούς. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να έχουμε τη δυνατότητα για αύξηση των οργανικών θέσεων αν θέλουμε να έχουμε περαιτέρω ανάπτυξη που είναι το επιθυμητό, αλλά και να αποκτήσουμε ειδικότητες που δεν υπήρχαν ποτέ στο Νοσοκομείο μέχρι σήμερα».

Ο κος Φραγκιαδάκης τόνισε πως εκτός από την αύξηση των οργανικών θέσεων οι στοχεύσεις μέσα από την τροποποίηση του οργανισμού εστιάζουν και στην απόκτηση νέων ειδικοτήτων, όπως αυτή του Ενδοκρινολόγου, του Παθολογανατόμου, Κυτταρολόγου και ενδεχομένως Ρευματολόγου. Πρόκειται για ειδικότητες για τις οποίες σήμερα οι ασθενείς θα πρέπει να απευθυνθούν είτε σε ιδιώτες γιατρούς, είτε σε μεγάλα νοσοκομεία των γειτονικών νομών με ό,τι κόστος και ταλαιπωρία αυτό συνεπάγεται.

Ενδεικτικό παράδειγμα, όπως ανέφερε ο κος Φραγκιαδάκης, είναι πως με την απόκτηση της ειδικότητας του Παθολογανατόμου, κάτι που προϋποθέτει παράλληλα και την προμήθεια εξοπλισμού, είναι πως θα δίνεται η δυνατότητα οι βιοψίες να γίνονται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και τα αποτελέσματα να βγαίνουν πιο γρήγορα, καθώς σήμερα η εξυπηρέτηση στο σκέλος αυτό γίνεται από τα γειτονικά Νοσοκομεία.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην παραλία του Ρεθύμνου

Δύο άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην παραλία του Ρεθύμνου

Δύο τραγικά περιστατικά σημειώθηκαν  σήμερα το μεσημέρι στην παραλία του Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 70χρονου Νορβηγού και ενός 62χρονου...
«Στόχος η επούλωση των μνημονιακών πληγών και η διεκδίκηση περισσότερου ζωτικού χώρου για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας»

«Στόχος η επούλωση των μνημονιακών πληγών και η διεκδίκηση περισσότερου ζωτικού χώρου για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας»

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ
Άθλια η κατάσταση του αστυνομικού μεγάρου

Άθλια η κατάσταση του αστυνομικού μεγάρου

Είναι γνωστό ότι το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου είναι σε πραγματικά απαράδεκτη κατάσταση εσωτερικά και εξωτερικά....
Το πανεπιστήμιο στο ίντερνετ!

Το πανεπιστήμιο στο ίντερνετ!

Ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα έχει πραγματοποιηθεί με τη χαρτογράφηση όλων των χώρων του Πανεπιστήμιου Κρήτης στο Ρέθυμνο....
Διακοπή υδροδότησης στη Σταμαθιουδάκη και τη περιοχή στο Μουσικό

Διακοπή υδροδότησης στη Σταμαθιουδάκη και τη περιοχή στο Μουσικό

Διακοπή υδροδότησης λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης έχει γίνει στην περιοχή γύρω από το Μουσικό Σχολείο και την οδό Ανδρουλιδάκη, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΡ....
Όλη η πόλη στηρίζει την προβολή του κρητικού κρασιού!

Όλη η πόλη στηρίζει την προβολή του κρητικού κρασιού!

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΠΟ 23-29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη & responsive ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Συνδρομητική υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με ποικιλία themes - templates & τεχνική υποστήριξη.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Your Cretan Local

Explore Crete like a local! Private tours & excursions in Crete. Activities in Rethymno, Chania, Heraklion & Lasithi, Crete. Custom & private tours & VIP services.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Φωκάς, Φώκιος, Φώκης, Φωκία, Φωκίνα Ζωγραφιά, Ζωγραφούλα