ΡΕΘΥΜΝΟ

Θετικές εξελίξεις για την κατασκευή του νέου 16ου Δημοτικού Σχολείου

16-03-2019 07:00
Θετικές εξελίξεις για την κατασκευή του νέου 16ου  Δημοτικού Σχολείου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ- ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

  • Στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής νέες δομές εκπαίδευσης

Θετικές είναι οι εξελίξεις για την κατασκευή του νέου κτηρίου για το  16ο Δημοτικό Σχολείο , μετά την υπογραφή του συμβολαίου αγοραπωλησίας του οικοπέδου της ΧΕΝ έναντι του ποσού των 400 χιλιάδων ευρώ και την μεταγραφή του στο Υποθηκοφυλακείο, διαδικασίες που έχουν ολοκληρωθεί και πλέον είναι θέμα χρόνου  να δοθεί το «πράσινο φώς» και να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.

Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει λύση στο χρόνιο ζήτημα της στέγασης του δημοτικού σχολείου, που βρίσκεται στο Μασταμπά και εδώ και πολλά χρόνια στεγάζεται σε λυόμενη κατασκευή.

Σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης μιλώντας στην  «Κ.Ε» οι διαδικασίες που αφορούσαν  και την μεταγραφή του οικοπέδου στο Υποθηκοφυλακείο ολοκληρώθηκαν χθες, ενώ σε επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας , έλαβε τη διαβεβαίωση πως δεν αναμένονται καθυστερήσεις στην έγκριση του κτηριολογικού προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες εστάλη στο Υπουργείο Παιδείας ο πλήρης φάκελος και πλέον , μετά το «πράσινο φώς» από το Υπουργείο, αναμένεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας και η προκήρυξη του διαγωνισμού. Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης Γιώργος Γεωργαλής, η προθεσμία για τη χρηματοδότηση και την ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» είναι η 31η Μαρτίου εξέφρασε την αισιοδοξία πως:  «Θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και σύντομα το έργο αυτό θα μπορεί να βγει σε διαγωνισμό. Το έργο είναι εξασφαλισμένο επομένους είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι» υπογράμμισε ο κος Γεωργαλής.

Το νέο 16ο Δημοτικό σχολείο που θα κατασκευαστεί στον Τίμιο Σταυρό θα είναι 7/θέσιο με δυνατότητα ωστόσο να γίνει 9/θέσιο και δυναμικότητα φιλοξενίας έως και 270 μαθητών.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες στοχεύσεις , όπως επεσήμανε ο κος Γεωργαλής πιο κοντά στην υλοποίηση βρίσκεται το νέο δημοτικό σχολείο στο Ρουσοσπίτι, αφού όπως τόνισε, αν και υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες οι διαδικασίες προχωρούν και συμπληρώνεται ο φάκελος που θα αποσταλεί για έγκριση στο Υπουργείο Παιδείας.  Πρόκειται όπως ανέφερε:  «για το επόμενο στοίχημα της δημοτικής αρχής, που είναι το νέο δημοτικό σχολείο Ρουσοσπιτίου».

Ταυτόχρονα, τρέχουν οι διαδικασίες και για το νέο 12/θέσιο δημοτικό σχολείο Άδελε, όπου η ανάγκη για νέα στέγη είναι πιεστική, καθώς οι μαθητές αντιμετωπίζουν πλέον ζητήματα χωρητικότητας στην υφιστάμενη δομή. Όπως τόνισε ο κος Γεωργαλής έχει ήδη δοθεί η έγκριση καταλληλότητας του οικοπέδου όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το νέο σχολείο και οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να συμπληρωθεί ο σχετικός φάκελος και να αποσταλεί στο αρμόδιο υπουργείο.

Στο μεταξύ, στις στοχεύσεις του Δήμου είναι και νέες δομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα όπως επεσήμανε ο κος Γεωργαλής: «Επόμενος στόχος μας είναι να δρομολογήσουμε τα νέα σχολεία που σχεδιάζονται στις εκτάσεις του Πανεπιστημίου , το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο και το Μουσικό Σχολείο. Στις 21 Μαρτίου υπογράφουμε τα χρησιδάνεια με το Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε άμεσα τις μελέτες για το κτήριο του ΚΕΓΕ όπου θα στεγαστούν οι δομές Ειδικής Αγωγής» .

Στο εσωτερικό του κτηρίου μεταφέρονται οι εργασίες κατασκευής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ατσιποπούλου

Θετική είναι η εξέλιξη του έργου κατασκευής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ατσιποπούλου όπου οι εργασίες έχουν προχωρήσει στο σκέλος της κατασκευής και πλέον «μεταφέρονται» σταδιακά εντός του κτηρίου.

Όπως επεσήμανε ο κος Γεωργαλής το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την τοποθέτηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και των σωληνώσεων των δικτύων που σηματοδοτούν το δεύτερο στάδιο εργασιών και συνεπώς την σταδιακή ολοκλήρωση του κτηρίου.

Η ολοκλήρωση του κτηρίου αναμένεται έως τον Οκτώβριο προκειμένου να παραδοθεί και να μπορέσει να στεγάσει τον μαθητικό πληθυσμό της περιοχής.

Κ.Κ

Γνώμες

Δέσποινα Μαυράκη - Μαύρου
Πολιτισμική ταυτότητα… επενδύουμε σ’ αυτήν;
Μαριάννα Καμπουρούδη
Γιατί πατάνε τα όνειρά μας;
Μανόλης Πενθερουδάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Θοδωρής Δουλουμπέκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής – ακούστε τη φωνή της νέας γενιάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Φωτεινή, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη Μαρκιανή, Μαρκιάνα Παλλαδία, Παλαδία, Παλλάδα, Παλάδα