ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε πλήρη ωριμότητα το αποχετευτικό έργο του Ατσιποπούλου

15-03-2019 09:09
Σε πλήρη ωριμότητα το αποχετευτικό έργο του Ατσιποπούλου

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Σε πλήρη ωριμότητα βρίσκεται το αποχετευτικό έργο του Ατσιποπούλου που θα δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα και θα έχει θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε μια περιοχή με διαρκώς αυξανόμενη πληθυσμιακή ανάπτυξη.

Παράλληλα, το αποχετευτικό έργο θα συνδέσει τα δίκτυα των περιοχών Πανόραμα, Βιολί Χαράκι και Ατσιποπούλου με το βιολογικό του Ρεθύμνου.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης: «Βρισκόμαστε σε πλήρη ωριμότητα για την ένταξη του έργου του Ατσιποπούλου που αφορά και τους τρείς οικισμούς, Βιολί Χαράκι, Πανόραμα και το χωριό. Ορίσαμε για το διαγωνισμό του έργου το μέλος από τη ΠΕΔΚ που είναι από το Ρέθυμνο, όπως μας ζήτησε θεσμικά σωστά, ο πρόεδρος κος Λαμπρινός και θεωρώ ότι τις επόμενες ημέρες θα είναι στον αέρα και αυτός ο διαγωνισμός. Είναι ένα έργο πολύ μεγάλο, είναι 4.680.000 εκ ευρώ προς ΦΠΑ, δηλαδή είναι ένα έργο περίπου 6,5 εκ ευρώ. Απαντάμε έτσι σε ένα μεγάλο θέμα. Είναι ο μοναδικός οικισμός Γ’ τάξης που υπάρχει ο οποίος δεν είχε μέχρι τώρα τακτοποιηθεί από πλευράς διαχείρισης, γίνεται και εντάχθηκε ως υποέργο του βιολογικού Ρεθύμνης, διότι σε διαφορετική περίπτωση η καθυστέρηση θα ήταν μεγάλη.

Το έργο αυτό, όπως τόνισε ο κος Μαρινάκης, θα προστεθεί και στα υπόλοιπα αποχετευτικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, δίνοντας μια συνολική λύση σε χρόνια προβλήματα των οικισμών. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε: « Θα εκτελεστεί το έργο στο Ατσιπόπουλο, το Βιολί Χαράκι, ο Πρινές με 2,9 εκ από το πρόγραμμα Φιλόδημος, το Γεράνι, τα Αμπελάκι,Καρέ, Γουλεδιανά, ‘Ορος και Σελί Μύρθιος. Έργα αποχέτευσης που μαζί με το έργο του βιολογικού που είναι σε εξέλιξη είναι περίπου 25 εκατομμυρίων ευρώ».

Το αποχετευτικό έργο του Ατσιποπούλου χρηματοδοτείται από τα τομεακά προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών με 85% ευρωπαϊκούς πόρους και 15% δημόσιες δαπάνες.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝΕ

Αξίζει να σημειωθεί πως προκηρύχθηκε και ο διαγωνισμός για το έργο αποχέτευσης οικισμού Πρινέ με προϋπολογισμό 3.596.000 ευρώ και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

Γνώμες

Δέσποινα Μαυράκη - Μαύρου
Πολιτισμική ταυτότητα… επενδύουμε σ’ αυτήν;
Μαριάννα Καμπουρούδη
Γιατί πατάνε τα όνειρά μας;
Μανόλης Πενθερουδάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Θοδωρής Δουλουμπέκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής – ακούστε τη φωνή της νέας γενιάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Φωτεινή, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη Μαρκιανή, Μαρκιάνα Παλλαδία, Παλαδία, Παλλάδα, Παλάδα