ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε εξέλιξη εργασίες στο Κουρταλιώτικο φαράγγι

16-03-2019 07:11
Σε εξέλιξη εργασίες στο Κουρταλιώτικο φαράγγι

Εργολάβος έχει ήδη εγκατασταθεί στο δρόμο του Κουρταλιώτικου φαραγγιού, όπως δήλωσε στον Team FM η αντιπεριφερειάρχης, Μαίρη Λιονή, η οποία ανέφερε πως πρόκειται για έργο ύψους 450 χιλιάδων ευρώ και εκτίμησε ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει αποκατασταθεί η ζημιά και ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Σε ό,τι αφορά, ωστόσο, το πρόβλημα των βραχοπτώσεων, η κα Λιονή τόνισε πως «το πρόβλημα προϋπήρχε και ευτυχώς έχουμε έτοιμη μελέτη, γιατί είναι ένα πολύ δύσκολο έργο. Όμως, οι εταιρείες στην Κρήτη δεν έχουν την υποδομή. Έχουμε απευθυνθεί σε μεγάλες εταιρείες, καθώς η εργολαβία είναι 1,2 εκ., και τα χρήματα τα έχει δεσμεύσει το περιφερειακό συμβούλιο».

Για την περίπτωση του δρόμου του Ρουσσοσπιτίου, η αντιπεριφερειάρχης τόνισε: «Δεν παίρνουμε τα χώματα, γιατί γίνονται ακόμα καταπτώσεις και θα πρέπει ο εργολάβος να ρίξει μεγάλο μέρος από τα επικίνδυνα του βουνού, έτσι ώστε να μην υπάρχει επικινδυνότητα όταν παραδώσουμε το δρόμο σε κυκλοφορία. Αυτό απαιτεί κάποιο χρόνο, γιατί πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο των καταπτώσεων. Γι’ αυτό ζητάμε την κατανόηση των πολιτών και να γνωρίζουν ότι η καθυστέρηση έχει να κάνει με το ότι προσπαθούμε να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια των πολιτών».

Ο εργολάβος, πάντως, έχει αναλάβει το έργο, που έχει προϋπολογισμό 600 χιλ. ευρώ.

Το υπόλοιπο ποσό των 4 εκ. ευρώ έχει κατανεμηθεί σε διάφορα έργα ανά το νομό, όπως η αποκατάσταση ζημιά σε περιοχές όπως:

  • Καληνύχτη, Παλαίλημνος, Σαϊτούρες
  • Μαριού, φαράγγι Κοτσυφού, Σελλιά, Ροδάκινο
  • Παντάνασσα, Πατσός, Βολιώνες, όπου υπάρχουν πολλές καθιζήσεις
  • Λουτρα, Βιραν Επισκοπή, Χρωμοναστήρι

Εργασίες θα γίνουν και σε άλλα σημεία, που προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία.

Επίσης, η κα Λιονή ανακοίνωσε ότι έχουν προϋπολογιστεί ποσά για την αποκατάσταση σε κοίτες ποταμών και ρεμάτων, «που η κακοκαιρία μας έδειξε τι καταπατήσεις έχουν γίνει και ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα».

 

Γνώμες

Δέσποινα Μαυράκη - Μαύρου
Πολιτισμική ταυτότητα… επενδύουμε σ’ αυτήν;
Μαριάννα Καμπουρούδη
Γιατί πατάνε τα όνειρά μας;
Μανόλης Πενθερουδάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Θοδωρής Δουλουμπέκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής – ακούστε τη φωνή της νέας γενιάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Φωτεινή, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη Μαρκιανή, Μαρκιάνα Παλλαδία, Παλαδία, Παλλάδα, Παλάδα