ΡΕΘΥΜΝΟ

Πλησιάζει η ώρα για την Παιχνιδοχώρα!

07-12-2017 05:46
Πλησιάζει η ώρα για την Παιχνιδοχώρα!

ΑΠΟ ΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛ. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

Ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρκο με δράσεις για μικρούς και μεγάλους είναι η «Παιχνιδοχώρα» που θα στηθεί το διάστημα των εορτών στην πλατεία Μικρασιατών. Στόχος, το εορταστικό κλίμα να πλημμυρίσει την αγορά και την παλιά πόλη, να τονωθεί η τοπική επιχειρηματικότητα και να σκορπίσει νότες χαράς σε όλους.

Από τις 17 Δεκεμβρίου μέχρι τις 3 Ιανουαρίου η διοργάνωση υπόσχεται να μας κάνει να περάσουμε καλά, να παίξουμε, να γευτούμε παραδοσιακά εδέσματα, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε.

Καλλιτέχνες και δημόσια πρόσωπα με απήχηση στο ευρύ κοινό θα βρεθούν στο Ρέθυμνο, συμμετέχοντας στη διοργάνωση που για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην πόλη, στοχεύοντας όμως να… μείνει.

Άλλωστε το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου, ημέρα έναρξης της Παιχνιδοχώρας, θα μάθουμε γιατί ο Άι Βασίλης φέτος επέλεξε το Ρέθυμνο για να στήσει το εργαστήρι του και γιατί θέλει να παραμείνει και για τα επόμενα χρόνια εδώ και κάθε χρόνο να κάνει και καλύτερη δουλειά!

Ο Παύλος Εφραιμίδης, είναι ο άνθρωπος πίσω από την «Παιχνοδοχώρα» που συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές και φορείς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στον Team fm το Ρέθυμνο έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση, δεν υπάρχουν κόντρες που έχει δει σε άλλες περιοχές και όλοι δουλεύουν με σκοπό την τόνωση της αγοράς και της ψυχολογίας μας!
Δήμος, ΚΕΔΗΡ, Περιφέρεια, Εμπορικός Σύλλογος, Επιμελητήριο αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς, το Ρέθυμνο Cretan Kings, η ΕΠΣ, στηρίζουν τη διοργάνωση και συνεργάζονται για να είναι οι εκδηλώσεις άριστα οργανωμένες, να διαφημιστούν και να προσελκύσουν μικρούς και μεγάλους.

«Το Σπίτι του Πολιτισμού από τις 17 Δεκεμβρίου μέχρι τις 3 Ιανουαρίου θα φιλοξενήσει πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων με τέσσερα εργαστήρια και στην πλατεία θα υπάρχουν εκθεσιακά περίπτερα τα οποία θα έχουν καθημερινές δράσεις από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Σκοπός είναι να παίξουν μικροί κι μεγάλοι και λόγω των ημερών να χαρούμε λίγο παραπάνω», είπε ο κ. Εφραιμίδης.
Θα γίνουν δράσεις με αφήγηση παραμυθιών, ζωγραφική προσώπου, μαγικό μπασκετάκι, κατασκευές στολιδιών, η καλύτερη αγκαλιά με τον Άι Βασίλη, θα υπάρχει η μεγάλη κάρτα ευχών, περίπου 5 μέτρα, για να γράψουμε ευχές και τι περιμένουμε από τον Άγιο Βασίλη και… να περιμένουμε και την απάντηση. Οι περισσότερες δράσεις είναι διαδραστικές.

«ΘΑ ΤΟΝΩΘΕΙ Η ΑΓΟΡΑ»

Πολλοί όταν άκουσαν την είδηση για το στήσιμο τη Παιχνιδοχώρας θεώρησαν ότι θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά με την τοπική αγορά η οποία ούτως ή άλλως στενάζει.

Ωστόσο, όπως τόνισε κ. Εφραιμίδης, η δράση αυτή δεν θα επηρεάσει αρνητικά την αγορά, δεδομένου ότι δεν θα γίνονται αγοραπωλησίες. Το αντίθετο, θεωρεί ότι λόγω της προσέλευσης του κόσμου στην «Παιχνιδοχώρα», θα κινηθεί και η αγοραστική κίνηση. «Η πρώτη χρονιά είναι πάντα αυτή που κάποιοι το βλέπουν καχύποπτα. Στην πραγματικότητα η προσέλευση του κόσμου και η διαμόρφωση της διάθεσης που δημιουργεί το κλίμα είναι καλό για όλους. Τα μαγαζιά της παλιάς πόλης και η αγορά γενικά θα τονωθούν.

Δεν θα υπάρχει αγοραπωλησία. Κατά κύριο λόγο οι δράσεις, 12 στον αριθμό, είναι δωρεάν. Θα έχει μόνο ένα τμήμα της πλατείας ένα λούνα πάρκ το οποίο θα έχει κάποιο τίμημα δεδομένου ότι πληρώνουν νοίκι στο δήμο για το χώρο».

Στο Ρέθυμνο θα βρεθούν για να δώσουν τη δική τους γιορτινή νότα ο Θέμης Γεωργαντάς, ο Χρήστος Φερεντίνος, ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας, οι Kings, ενώ ντόπιοι καλλιτέχνες θα δώσουν το παρών για να μη λείψει το τοπικό παραδοσιακό χρώμα από τη διοργάνωση.

Το όλο εγχείρημα, δε, θα διαφημιστεί με ένα διαφορετικό τρόπο τόσο στο Ρέθυμνο όσο και στις άλλες πόλεις της Κρήτης, ο οποίος είναι έκπληξη.
«Nτόπιοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στην κεντρική σκηνή, το Γεράνι, το Χρωμοναστήρι, η Πηγή έχουν συλλόγους που έχουν αγκαλιάσει την εκδήλωση και θα παρουσιάσουν έθιμα και γεύσεις.

Στις 23 και 24 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με τα Πυρρίχια Δρώμενα θα κατασκευάζονται χριστόψωμα, με τη βοήθεια των επισκεπτών. Η παράδοση της Κρήτης είναι μεγάλη και δεν μπορεί να λείπει από την εκδήλωση που πρέπει να υπάρχει τοπικό άρωμα», σημείωσε ο κ. Εφραιμίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελευταίο μπάνιο για 6 ανθρώπους από την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν

Τελευταίο μπάνιο για 6 ανθρώπους από την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν

ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Συνολικά 264 τα κενά σε γενική και ειδική αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Συνολικά 264 τα κενά σε γενική και ειδική αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Μέριμνα και από εμάς τους ίδιους!

Μέριμνα και από εμάς τους ίδιους!

Καθημερινά είναι τα περιστατικά διάσωσης από τους ναυαγοσώστες στις θάλασσες του Ρεθύμνου και της ευρύτερης περιοχής, τα οποία μάλιστα τις τελευταίες ημέρες...
Πρόβλημα οι πολλές αποχωρήσεις

Πρόβλημα οι πολλές αποχωρήσεις

Την τράπουλα των εκλογών και των υποψηφίων φαίνεται να ανακατεύει πλέον ο Γιώργος Μαρινάκης που επέστρεψε από τις σύντομες διακοπές του. ...
Yπο έλεγχο η φωτιά στο Σελί

Yπο έλεγχο η φωτιά στο Σελί

Υπο έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέπσπασε το απόγευμα σε γεωργική έκταση στο Σελί Ρεθύμνου.   ...
72χρονος έχασε τη ζωή του στη θάλασσα του Ρεθύμνου

72χρονος έχασε τη ζωή του στη θάλασσα του Ρεθύμνου

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 72χρονος έλληνας στη θαλάσσια περιοχή του Κουμπέ στο Ρέθυμνο το απόγευμα της Τρίτης. ...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη & responsive ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Συνδρομητική υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με ποικιλία themes - templates & τεχνική υποστήριξη.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Your Cretan Local

Explore Crete like a local! Private tours & excursions in Crete. Activities in Rethymno, Chania, Heraklion & Lasithi, Crete. Custom & private tours & VIP services.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγαθόνικος Θεοπρέπιος, Θεοπρεπής, Θεοπρεπία, Θεοπρεπή