ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο ΣΥΝΠΟΛΙΣ τίμησε τον Μιχάλη Τρούλη και τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ

12-01-2018 10:36
Ο ΣΥΝΠΟΛΙΣ τίμησε τον Μιχάλη Τρούλη και τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ

ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ

Δύο σημαντικές τιμές πρόσφερε ο σύλλογος Ενεργών Πολιτών «ΣΥΝΠΟΛΙΣ» κατά τη διάρκεια της εκδήλωσής του για την κοπή της πίτας του που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Metropolis Society Bar.

Ο Σύλλογος τίμησε τον καθηγητή, συγγραφέα και πρόεδρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, Μιχάλη Τρούλη για την προσφορά του στο Ρέθυμνο. Ο πρόεδρος του ΣΥΝΠΟΛΙΣ, Γιώργος Παπαδόσηφος, του πρόσφερε και ένα συμβολικό δώρο, μία ελιά, δημιουργία της Νικολέτας Ζουμπουλάκη, και του ευχήθηκε «να είστε τόσο καρποφόρος όσο μια ελιά». Εξήρε, δε, την προσφορά του για τη δημιουργία της νέας βιβλιοθήκης, η οποία λειτουργεί τους τελευταίους μήνες στον Κουμπέ στο νέο κτήριο.

Ο κ. Τρούλης ευχαρίστησε τον ΣΥΝΠΟΛΙΣ για την τιμή, σημειώνοντας τη σημαντική προσφορά του συλλόγου στο Ρέθυμνο: «Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ. Από την πρώτη στιγμή που είδα στον τοπικό τύπο την ίδρυση αυτού του συλλόγου και το σύνθημα «Κοινός τόπος.

Κοινός στόχος» ήταν ό,τι με εξέφραζε σε όλη μου τη ζωή και συνεχίζει να με εκφράζει. Πήρα τηλέφωνο τα παιδιά και τους κάλεσα να τους κεράσω έναν καφέ και από εκείνη τη στιγμή τους στηρίζω γιατί είναι άξιοι άνθρωποι, είναι οι νέοι επιστήμονες αυτού του τόπου από τους οποίους όλοι προσδοκούμε πολλά. Και είμαι βέβαιος ότι θα τα δώσουν. Παρακολουθώ τις παρεμβάσεις τους, κυρίως αυτές του κοινωνικού χαρακτήρα, και είναι όχι μόνο επίκαιρες, αλλά και αποτελεσματικές.

Σε όλες τις περιπτώσεις που οι ανήμποροι, κυρίως, έχουν την ανάγκη τους και την ανάγκη όλων μας. Μόνο όλοι μαζί σε αυτόν τον τόπο θα μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε να πάει πιο πέρα.

Όταν ήρθε η στιγμή να μετακομίσουμε από τον χώρο της Βιβλιοθήκης στην Αγία Βαρβάρα, που φιλοξενήθηκε 73 χρόνια, κάναμε έναν προγραμματισμό και είδαμε ότι θα χρειαζόμασταν περίπου 7,5 μήνες για να κάνουμε τη μεταφορά των 200 χιλιάδων τίτλων. Και τελικά ξέρετε αυτή η μεταφορά, με το να είναι το Ρέθυμνο μονιασμένο και όλοι να είμαστε μαζί, στοίχισε αθροιστικά 17 μέρες. Το Υπουργείο Παιδείας είχε εγκρίνει 36 χιλ. ευρώ γι’ αυτή τη μεταφορά, αλλά δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ, γιατί δεν χρειάστηκε.

Ο στρατός μας, ο δήμος μας τα έδωσε όλα. Αυτός ο τόπος μπορεί να πάει ακόμα πιο μπροστά. Τέσσερις μεταφορικές εταιρείες, 244 εθελοντές, το πανεπιστήμιο και οι φοιτητές που βοηθούν αποτελεσματικά. Μια μέρα μέτρησα 44 φορτηγάκια με τα πληρώματά τους.

Είμαι πολύ υποχρεωμένος απέναντι στους πολίτες αυτού του τόπου, γιατί βλέπω με τι αγάπη με έχουν περιβάλλει, από τη στιγμή που αποφάσισα να δώσω τη ζωή μου σε αυτόν τον τόπο. Θα συνεχίσω να τη δίνω όσο μπορώ και σε καθέναν που το θέλει, η πόρτα μου είναι ανοιχτή αν θέλει να βοηθήσω».

Ο σύλλογος τίμησε και τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ στο Ρέθυμνο για τη συνεχή προσφορά τους. Μάλιστα, ο ΣΥΝΠΟΛΙΣ συγκέντρωσε, από την καλοκαιρινή εκδήλωσή του, χρήματα, με τα οποία αγόρασε δύο μόνιτορ, αξίας 5 χιλιάδων ευρώ, που θα τοποθετηθούν στα ασθενοφόρα του Ρεθύμνου. «Γνωρίσαμε τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ, οι οποίοι με αυταπάρνηση και πατριωτισμό δουλεύουν προς όφελος της κοινωνίας. Αυτό το βραβείο είναι τίποτα μπροστά σε όσα προσφέρουν και θα προσφέρουν στο μέλλον. Είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτούς τους ανθρώπους», είπε ο κ. Παπαδόσηφος.

Ευχαρίστησε για την τιμή ο υπεύθυνος του τομέα Ρεθύμνου του ΕΚΑΒ, Μιχάλης Σχοιναράκης, ενώ παρούσα στην εκδήλωση, εκτός από τους διασώστες, ήταν και η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κρήτης, Μάγδα Ζεάκη.

«Εύχομαι καλή χρονιά. Είμαι συγκινησιακά φορτισμένος. Το προσωπικό του ΕΚΑΒ σας ευχαριστεί όλους για την προσπάθεια που κάνετε για μας. Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και κάνουμε ό,τι μπορούμε με αυτά που έχουμε, που κάποιες φορές είναι αρκετά και άλλες λίγα, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Έχουμε αίσθημα ευθύνης προς τους εαυτούς μας και το συνάνθρωπό μας. Εύχομαι να είμαστε πάντα αντάξιοι και υπεύθυνοι στο ρόλο μας και στην εργασία μας», σημείωσε ο κ. Σχοιναράκης.

Την προσφορά του ΣΥΝΠΟΛΙΣ εξήρε και ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, που τόνισε: «Συγχαίρω τον ΣΥΝΠΟΛΙΣ για τις ευαίσθητες και εύστοχες παρεμβάσεις που μας κάνει όλους καλύτερους ως πολίτες και ως θεσμούς.

Να τον συγχαρώ για την επιλογή του να τιμήσει έναν θεσμό όπως το ΕΚΑΒ, που είναι άνθρωποι του καθήκοντος και δίνουν και τη ζωή τους ακόμα. Επίσης να τον συγχαρώ που τιμά τον Μιχάλη Τρούλη, έναν άνθρωπο που είναι συνδεμένος με την ιστορία και τον πολιτισμό και τη μοναδική προσφορά σε αυτόν τον τόπο.

Είχα την ευτυχία να τον συναντήσω από τα πρώτα μου βήματα στη δικηγορία, να κάνουμε μαζί πολλά μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα. Θέλω να ξέρει ότι εγώ και η κοινωνία του Ρεθύμνου αυτό το μεγάλο όνειρο, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, το έχει αγκαλιάσει και είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι που παρά τις πολλές αντιξοότητες φτάσαμε σε ένα μεγαλόπνοο έργο. Είναι ίσως από τα καλύτερα δημόσια κτήρια που υπάρχουν στην Κρήτη. Είναι αξιοζήλευτη η επιμονή του Μιχάλη Τρούλη.

Αφοσιώνεται με πάθος σε ό,τι κάνει, γι’ αυτό έχει πολλούς φίλους, αλλά κι εχθρούς. Αλίμονο σε εκείνον που δεν έχει εχθρούς. Δεν έχει καταφέρει τίποτα στη ζωή του. Τον συγχαίρω για ό,τι κάνει και περιμένουμε και άλλα από αυτόν, γιατί δε μεγαλώνει, απλώς ωριμάζει, όπως εύχομαι να ωριμάζουμε όλοι και να είμαστε πολλά χρόνια μαζί, μαζί και με τον ΣΥΝΠΟΛΙΣ, να κόβουμε πίτες, να τιμούμε εκείνους που το αξίζουν και να είμαστε καλύτεροι και πιο αισιόδοξοι για το μέλλον και των παιδιών μας και αυτού του τόπου».

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Περί απολύσεων ο λόγος
Nίκος Μολδοβανίδης
Πάλι ο ΒΟΑΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αριάδνη, Αριάνα Ευμένιος, Ευμένης, Ευμενία Κάστωρ, Κάστορας, Κάστορης Ρωμύλος, Ρωμύλιος, Ρωμύλης, Ρωμύλα, Ρωμυλία, Ρωμύλη, Ρωμυλαία