ΡΕΘΥΜΝΟ

Μ. Αλεφαντινός: «Η περιφέρεια έχει πρωτίστως το ρόλο να διεκδικεί»

15-05-2019 10:58
Μ. Αλεφαντινός: «Η περιφέρεια έχει πρωτίστως το ρόλο να διεκδικεί»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ Σ.ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Από νέο μετερίζι, αυτό της Περιφέρειας βάζει στοχεύσεις για το μέλλον του Ρεθύμνου ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη «Κρήτη η Ζωή μας», Μίνως Αλεφαντινός, που βλέπει την επόμενη ημέρα με την πεποίθηση πως «η περιφέρεια είναι ο μοχλός για να ενώσει και να προωθήσει τα θέματα των πέντε δήμων του Ρεθύμνου».

Ο κος Αλεφαντινός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΤΕΑΜ FM και τον Γιάννη Καλαϊτζάκη μίλησε για την απόφασή του μετά από δώδεκα χρόνια στον Δήμο Ρεθύμνης, να είναι υποψήφιος στις εκλογές της 26ης Μαΐου στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, αλλά και τους άξονες προτεραιότητας για την Κρήτη και το Ρέθυμνο, που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και την τοπική οικονομία.

Γιατί ο Μίνως Αλεφαντινός να φύγει από το Δήμο και να πάει στην περιφέρεια;

Έχω περάσει πάρα πολλά και καλά χρόνια στο δήμο. Με τον Γιώργο Μαρινάκη έχουμε κάνει εξαιρετικά πράγματα και το κυριότερο είναι ότι καταφέραμε να αλλάξουμε νοοτροπίες. Από εκεί και πέρα το ανήσυχο του πνεύματος και του χαρακτήρα μου με κάνει να θέλω διαρκώς μια νέα πρόκληση για να ανανεώνω το ενδιαφέρον μου,να βρίσκω μεγαλύτερο κίνητρο, να παίρνω δύναμη και να προσπαθώ. Ο βασικότερος λόγος είναι αυτός. Επίσης, η περιφέρεια εξακολουθεί να είναι μια υπηρεσία αιχμής, να έχει μεγάλο πεδίο για όποιον θέλει φυσικά να ασχοληθεί σοβαρά. Η τεχνική μου ιδιότητα και η σοβαρή εμπειρία που έχω από το δήμο Ρεθύμνης μου δίνουν το δικαίωμα να πω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνω, αν και εφόσον εκλεγώ στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνης.

Κάνοντας έναν απολογισμό αυτής της δωδεκαετούς θητείας σας στο Δήμο Ρεθύμνης τι είναι αυτό που σας μένει;

Μου μένει μια γλυκιά γεύση. Ότι πραγματικά αξίζει να ασχοληθείς, να αφοσιωθείς και να αφιερώσεις χρόνο γι’ αυτόν τον τόπο. Δίνεις λίγα από το δικό σου χρόνο, τη δική σου δραστηριότητα και τις δυνατότητες και παίρνεις πολύ αγάπη από τον κόσμο, εκτός από τα αποτελέσματα που φέραμε.

Ο Γιώργος Μαρινάκης πιστεύετε ότι πρέπει να ξαναβγεί δήμαρχος;

Ο προβληματισμός δεν υφίσταται. Είναι αδύνατον να σκεφτώ ότι θα μπορούσε ο Ρεθυμνιώτης να κάνει πείραμα σε αυτή τη χρονική στιγμή. Με τον Γιώργο Μαρινάκη ξέρει κανείς που θα πάει, τι θα κάνει, πως διαχειρίζεται το ανθρώπινο δυναμικό, τους πόρους του δήμου.

Είναι η περιφέρεια μια μικρή κυβέρνηση σε έναν τόπο;

Βεβαίως και είναι. Έχει περάσει λανθασμένα η εντύπωση στον κόσμο ότι η περιφέρεια δεν κάνει πράγματα. Η περιφέρεια πρωτίστως έχει το ρόλο να διεκδικεί για την Περιφέρεια Ρεθύμνου, διότι είναι πολύ ανταγωνιστικό το περιβάλλον,έχουμε δίπλα μας μεγαλύτερους νομούς και πληθυσμούς. Συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικούμε και να βάλουμε προτεραιότητες. Η περιφέρεια είναι ο φορέας που θα πρέπει να ενώσει τα θέλω και τα πρέπει των πέντε δήμων. Είναι ο μοχλός που θα προωθήσει προς την κεντρική εξουσία τα θέματα των δήμων.

Τι ρόλο μπορεί να παίξει η περιφέρεια στα κρίσιμα θέματα της Κρήτης;

Ο ΒΟΑΚ είναι το μεγαλύτερο θέμα που απασχολεί αυτή τη στιγμή την Κρήτη. Ιδιαίτερα το Ρέθυμνο. Πρέπει να έχουμε μια παγκρήτια αντίληψη και αντιμετώπιση των πραγμάτων όμως μας ενδιαφέρει ειδικότερα το Ρέθυμνο. Το Ρέθυμνο δεν έχει πύλες εισόδου, πρέπει να εξυπηρετηθεί από τις πύλες εισόδου των όμορων νομών. Είμαστε αυτοί που πρέπει να βάλουμε σαν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα το να γίνει ο ΒΟΑΚ ένας ασφαλής και ταχύς δρόμος από και προς το Ρέθυμνο. Εκείνο που βάζω ως μια πολύ σοβαρή προτεραιότητα είναι και πρέπει αυτό να είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών μας είναι ο δρόμος Σούδα- Αεροδρόμιο. Το Ρέθυμνο εξυπηρετείται κατά κύριο λόγο από το αεροδρόμιο των Χανίων.. Όσο χρόνο θέλουμε για να πάμε στη Σούδα άλλο τόσο θέλουμε για να πάμε στο Αεροδρόμιο. Έχει γίνει μια μελέτη, η μελέτη αυτή από την πρώτη στιγμή που την είδαμε εμείς οι τεχνικοί,είδαμε ότι δεν μπορεί να γίνει. Ήταν τόσο κακά σχεδιασμένος αυτός ο δρόμος που από την αρχή ξέραμε πως ήταν τέτοιο το κόστος του και χρονοβόρες οι διαδικασίες και η κατασκευή του που δεν θα γινόταν ποτέ. Όπως και έγινε. Το δεύτερο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σε παγκρήτιο επίπεδο είναι το θέμα των απορριμμάτων. Πέραν του ότι υπάρχει σχεδιασμός πρέπει να δώσουμε βάρος στο να έχουμε λιγότερα απορρίμματα και να κάνουμε διαλογή στην πηγή. Μετά θα έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα του πόσα απορρίμματα έχουμε, ποια η πιο συμφέρουσα λύση και πως θα πρέπει να τα διαχειριστούμε. Η Κρήτη είναι ένας τουριστικός προορισμός. Το θέμα είναι ότι έχει αλλάξει πλέον το μοντέλο του τουρισμού. Σταματάει πλέον το μοντέλο ήλιος -θάλασσα. Είναι ανώφελο να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να μείνουμε στην αγορά χωρίς να έχουμε εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Η Κρήτη είναι ένας ευλογημένος τόπος και πρέπει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε, την ιστορία, τους αρχαιολογικούς χώρους να τα εκμεταλλευτούμε. Πρέπει να περάσουμε στον βιωματικό τουρισμό. Είναι ο τουρισμός που περικλείεται στην λέξη εμπειρία. Αυτό η Κρήτη μπορεί να το υποστηρίξει, σε αντίθεση με άλλες ανταγωνιστικές χώρες. Πρέπει να συνδέσουμε με πολύ σοβαρό σχεδιασμό τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.. Επειδή δεν μπορούμε να πάμε στις αγορές με μεγάλες ποσότητες πρέπει να δώσουμε έμφαση στην εξαιρετική ποιότητα που έχουν τα προϊόντα μας τα οποία σήμερα τα διαθέτουμε σε χαμηλή τιμή σε σχέση με την ποιότητά τους. Τον συντονιστικό ρόλο σε αυτά πρέπει να τον έχει η περιφέρεια με δράσεις, υπηρεσιακά σχέδια, σωστή στόχευση για να γίνουν πράξη όλα όσα λέμε.

Στο Ρέθυμνο τι άλλες προτεραιότητες θα βάζατε;

Πρέπει πρωτίστως να σχεδιάσουμε τους τρείς κόμβους, τις τρείς πύλες εισόδου της πόλης μας στο Ατσιπόπουλο, το Σπήλι και τον κόμβο του Αμαρίου. Και οι τρείς χρειάζονται ανασχεδιασμό για να μην σας πω εκ νέου αντιμετώπιση με μια νέα φιλοσοφία. Το διυλιστήριο του νερού που θα γίνει στο Γιαννούδι, είναι μια επένδυση 24 εκατομμυρίων ευρώ, είναι μια προγραμματική μεταξύ ΟΑΚ και Περιφέρειας Κρήτης. Είναι μια επένδυση που θα γίνει στο Ρέθυμνο, άρα υποχρέωση της Περιφέρειάς μας είναι να παρακολουθεί στενά το πώς θα εκτελεστεί το έργο αυτό χωρίς προβλήματα, με σωστή ποιότητα και χρόνο και πρωτίστως να εξασφαλιστούν τα καλύτερα δυνατά οφέλη για τον τοπικό πληθυσμό. Θα λυθεί το πρόβλημα της ύδρευσης στο Ρέθυμνο στη μεγαλύτερη περιοχή του Νομού Ρεθύμνης και ταυτόχρονα θα πρέπει να έχουμε επέκταση του αρδευτικού δικτύου, ώστε όλη η άρδευση στο Βόρειο τμήμα που πάσχει να έχουμε άρδευση από το Φράγμα των Ποταμών. Αυτά είναι μια πολύ σοβαρή προτεραιότητα. Επιπλέον, τα προγράμματα ΕΣΠΑ αλλάζουν. Η Επόμενη ημέρα στηρίζεται σε τρείς άξονες, καινοτομία, περιβάλλον και συνεργασίες. Αυτό ήρθαν οι ΟΧΕ να μας το επιβεβαιώσουν ότι έτσι θα πορευτούμε. Για να είμαστε διεκδικητικοί και να πάρουμε χρήματα από τα προγράμματα θα πρέπει πλέον να στηρίζονται σε κοινό όφελος και να συνδέονται μεταξύ τους. Και εκεί τον πρώτο ρόλο έχει η περιφέρεια που θα πρέπει να εξασφαλίσει τις συνθήκες, τις συνεργασίες και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο μας.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το εργατικό κέντρο στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Creta Farms

Το εργατικό κέντρο στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Creta Farms

ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ 
Αλέκος Καραβίτης: ένας πρωτομάστορας της κρητικής μουσικής που ζει ακόμα μέσα από τις κοντυλιές του

Αλέκος Καραβίτης: ένας πρωτομάστορας της κρητικής μουσικής που ζει ακόμα μέσα από τις κοντυλιές του

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΑΚΤΟΥΝΤΑ Πως θυμούνται τον μεγάλο καλλιτέχνη η κόρη του Υακίνθη, η εγγονή του Χριστίνα Πολίτη και η ανιψιά του Μαρία Πορίχη -...
Διακοπή νερού στον Αδελιανό Κάμπο

Διακοπή νερού στον Αδελιανό Κάμπο

Διακοπή νερού σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στον Αδελιανό Κάμπο λόγω διαρροής στο δίκτυο ύδρευσης....
Άμεσα θα επέμβει η υπηρεσία για τον καθαρισμό στον Τίμιο Σταυρό

Άμεσα θα επέμβει η υπηρεσία για τον καθαρισμό στον Τίμιο Σταυρό

Η χθεσινή αναφορά της δικηγόρου Ελένης Τζέτζου στα σκουπίδια και τα κλαδιά στην περιοχή του Τιμίου Σταυρού σχολιάζεται σε ανακοίνωση – απάντηση του δήμου...
Αποχωρεί από το νοσοκομείο ο Γιώργος Φραγκιαδάκης

Αποχωρεί από το νοσοκομείο ο Γιώργος Φραγκιαδάκης

Παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου ο Γιώργος Φραγκιαδάκης, ο οποίος πήρε την απόφαση αυτή όχι για πολιτικούς...
Ο δήμος Ρεθύμνου για τα σκουπίδια στην Κριτοβουλίδου

Ο δήμος Ρεθύμνου για τα σκουπίδια στην Κριτοβουλίδου

Στη διαμαρτυρία των κατοίκων στην οδό Κριτοβουλίδου για τα σκουπίδια του δρόμου απαντάει ο δήμος Ρεθύμνου, που καλεί τους πολίτες να συνδράμουν στο έργο του....

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγαθόνικος Θεοπρέπιος, Θεοπρεπής, Θεοπρεπία, Θεοπρεπή