ΡΕΘΥΜΝΟ

Ενημέρωση των μαθητών για τη σεξουαλική αγωγή και την ατομική υγιεινή

16-05-2018 09:07
Ενημέρωση των μαθητών για τη σεξουαλική αγωγή και την ατομική υγιεινή

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΑΜΜΑΤΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Η 7Η ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των έφηβων μαθητών του Ρεθύμνου με στόχο την πρόληψη πάνω σε ποικίλα ζητήματα, υλοποιούνται στα σχολεία της πόλης στο πλαίσιο των προγραμμάτων αγωγής υγείας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, με τη συμμετοχή φορέων και υπηρεσιών, τα οποία εντάσσονται στα πλαίσια των θεματικών εβδομάδων στα σχολεία.

Φορείς και υπηρεσίες όπως η Τροχαία, ο ΟΚΑΝΑ, μεταξύ των οποίων και οι επιστήμονες του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, στο πλαίσιο του προγράμματος, κάνουν προγραμματισμένες επισκέψεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Ρεθύμνου με στόχο να ενημερώσουν τους έφηβους για ζητήματα που αφορούν την ατομική υγιεινή, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, την αντισύλληψη, το αλκοόλ και το κάπνισμα, την οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή, προκειμένου τα παιδιά να κατανοήσουν από νεαρή ηλικία την σημασία της πρόληψης και να λάβουν σωστή ενημέρωση από εξειδικευμένους επιστήμονες. Τα εν λόγω προγράμματα στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των εφήβων σε κρίσιμα ζητήματα, να λάβουν πληροφορίες και να «οχυρωθούν» με γνώσεις προκειμένου να μπορέσουν να εστιάσουν αποτελεσματικά στην πρόληψη.

Στο πρόγραμμα που συμμετέχει το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, περιλαμβάνονται ενημερώσεις σε συνολικά 15 Γυμνάσια και Λύκεια του Ρεθύμνου, στο πλαίσιο των οποίων ο μαιευτήρας γυναικολόγος του Νοσοκομείου Ρεθύμνης κος Παναγιώτης Αποστολάκης, συνοδευόμενος από δύο μαίες της κλινικής έχουν ήδη πραγματοποιήσει ενημερωτικές δράσεις σε πέντε σχολεία της πόλης με την ανταπόκριση των μαθητών να είναι εντυπωσιακή, όπως επεσήμανε ο ίδιος μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση.

Στην πιο πρόσφατη ενημερωτική δράση, ο κος Αποστολάκης και οι μαίες της κλινικής επισκέφτηκαν το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου, όπου πραγματοποίησαν ομιλία με θέμα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την ατομική υγιεινή, θεματικές για τις οποίες οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έκαναν σειρά ερωτήσεων προκειμένου να κατανοήσουν τη σημασία της πρόληψης και της ατομικής φροντίδας.

Όπως ανέφερε ο κος Αποστολάκης μιλώντας στην «Κ.Ε.» η πρωτοβουλία των δράσεων είχε ξεκινήσει πριν από χρόνια και από τη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνης, ωστόσο πλέον θεσμοθετήθηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο των προγραμμάτων από την 7η ΥΠΕ Κρήτης. Ο κος Αποστολάκης επεσήμανε:

«Πραγματοποιούμε ομιλίες στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης αναλύοντας ζητήματα όπως τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, η πρόληψη, η αντισύλληψη, ατομική υγιεινή για αγόρια και κορίτσια ενώ άλλοι συνάδελφοι πραγματοποιούν ομιλίες για το κάπνισμα και το αλκοόλ. Είναι απαραίτητο να γίνονται τέτοιες δράσεις τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Η εκπαίδευση στο σκέλος της ατομικής υγιεινής θα πρέπει να ξεκινάει από πολύ μικρές ηλικίες στα σχολεία. Τα παιδιά ανταποκρίνονται εντυπωσιακά και αρκετές φορές έχω αισθανθεί την ανάγκη να τους ευχαριστήσω που συμμετείχαν με τόσο ενδιαφέρον και ανταποκρίθηκαν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση είναι αυτή η ανταπόκριση των παιδιών. Στη διάρκεια των ομιλιών τους παρουσιάζουμε επιγραμματικά τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και μάλιστα σε ένα σχολείο τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί από την προηγούμενη ημέρα και μας έδωσαν ανώνυμα ερωτήσεις σχετικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στις οποίες απαντήσαμε».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: PHOTO STUDIO ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μυλοπόταμος έχει μεγάλη προοπτική ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό

Ο Μυλοπόταμος έχει μεγάλη προοπτική ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό

«Ο Μυλοπόταμος είναι μια δυναμική περιοχή που παρουσίαζει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στον τουριστικό, τον πρωτογενή τομέα και τον πολιτισμό» τόνισε ο...
Τραυματισμός 33χρονου σε τροχαίο στο Αμάρι

Τραυματισμός 33χρονου σε τροχαίο στο Αμάρι

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Αμάρι στο ύψος του Μέρωνα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 33χρονου Ρεθυμνιώτη....
Στα Απλαδιανά το 33ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών

Στα Απλαδιανά το 33ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών

Σήμερα Σάββατο 18 Αυγούστου
Το Αμάρι γοητεύει την Ευρώπη

Το Αμάρι γοητεύει την Ευρώπη

Ο διεθνής σύλλογος «Φίλοι του Αμαρίου», ο οποίος εδρεύει στο Αμάρι, Ρεθύμνου γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του....
Νεκρή εντοπίστηκε μια θαλάσσια χελώνα στην παραλία του Κουμπέ

Νεκρή εντοπίστηκε μια θαλάσσια χελώνα στην παραλία του Κουμπέ

Μπροστά σε ένα λυπηρό θέαμα βρέθηκαν την Παρασκευή το πρωί οι λουόμενοι στην παραλία του Κουμπέ στο Ρέθυμνο όταν εντόπισαν νεκρή μια θαλάσσια χελώνα....
Το Ρέθυμνο σφύζει από ζωή!

Το Ρέθυμνο σφύζει από ζωή!

Πλημμυρίζει από κόσμο η πόλη του Ρεθύμνου που υποδέχτηκε και φέτος πλήθος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου. ...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη & responsive ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Συνδρομητική υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με ποικιλία themes - templates & τεχνική υποστήριξη.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Your Cretan Local

Explore Crete like a local! Private tours & excursions in Crete. Activities in Rethymno, Chania, Heraklion & Lasithi, Crete. Custom & private tours & VIP services.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή