ΕΛΛΑΔΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελένη Παναγιωταρέα: «Προτεραιότητες η οικονομική ευημερία και η ασφάλεια στην Ευρώπη»

24-05-2019 00:58
Ελένη Παναγιωταρέα: «Προτεραιότητες η οικονομική ευημερία και η ασφάλεια στην Ευρώπη»

Με έμφαση στους άξονες της οικονομικής ευημερίας που θα δώσουν ώθηση στους άξονες ανάπτυξης και στην Ελλάδα αλλά και την ασφάλεια των χωρών στην Ευρώπη, βλέπει την «επόμενη ημέρα» στην Ευρώπη, η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελένη Παναγιωταρέα.

Η κα Παναγιωταρέα αναφέρθηκε στο κρίσιμο διακύβευμα για την Ευρώπη και τις διεκδικήσεις για το μέλλον μέσα από στοχευμένες προτάσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την ανάγκη η Ελλάδα να κερδίσει το «στοίχημα» της μείωσης της ανεργίας των νέων, της προσέλκυσης επενδύσεων και κονδυλίων και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ δύσκολη καμπή…

Βρίσκεται σε μια πάρα πολύ δύσκολη καμπή γιατί οι εθνικιστές κερδίζουν διαρκώς έδαφος στην εσωτερική πολιτική σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και γιατί επίσης η ατζέντα τους πια είναι ότι θέλουν να αλλάξουν την Ευρώπη εκ των έσω. Αυτό και μόνο ακούγεται πάρα πολύ ανησυχητικό για το τι σκέφτονται να κάνουν. Φοβάμαι ότι θα επανέλθουμε σε μια Ευρώπη με κλειστά σύνορα, απομονωμένοι, με μειωμένους προϋπολογισμούς και κονδύλια. Είναι καθήκον όλων μας να στηρίξουμε τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και φυσικά η Νέα Δημοκρατία που είναι το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα της χώρας- και το έχει αποδείξει από το 1974 όταν μας έβαλε ο Κώστας Καραμανλής στην ΕΟΚ μέχρι και σήμερα- θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για να μπορέσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή και να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Η άλλη κρίσιμη μάχη είναι ακριβώς το πώς θα μπορέσουμε να βρεθούμε και πάλι πίσω στον πυρήνα της ευρωζώνης και πως θα μπορέσουμε να ασκήσουμε τη δική μας οικονομική πολιτική. Εμείς έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο, αξιόπιστο πρόγραμμα που αφορά και στη μείωση της φορολογίας και στη δημιουργία νέων, καλά αμειβόμενων εργασιών, αλλά επίσης πως θα προχωρήσουμε σε μια δίκαιη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης και σε ένα πανευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης καταθέσεων.

Υπάρχει μεγάλο θέμα με τις ακραίες πολιτικές μορφές που βλέπουμε να εκδηλώνονται και στην Ευρώπη;

Οι ευρωπαίοι και οι έλληνες πολίτες ενδιαφέρονται για δύο πράγματα, την οικονομική τους ευημερία και την ασφάλεια. Η Ευρώπη τα εξασφάλιζε αυτά μέχρι πρόσφατα και τώρα μοιάζει να έχει χαθεί λίγο αυτό το μονοπάτι. Και γιατί βλέπουμε να αυξάνονται οι οικονομικές ανισότητες όχι μόνο μεταξύ των κρατών μελών αλλά και μέσα στα ίδια τα κράτη μέλη, ακόμη και μέσα στη Γερμανία που είναι η οικονομική ατμομηχανή της ευρωζώνης. Επιπλέον, διότι με τις συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις και με την άνοδο του ISIS και την μη δυνατότητα της Ευρώπης να την αντιμετωπίσει όπως θα έπρεπε, δημιουργείται ένα αίσθημα ανασφάλειας που και αυτό χρησιμοποιείται από τους λαϊκιστές και τους δημαγωγούς ενάντια στην Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση αυτά τα αιτήματα είναι δίκαια και πρέπει να απαντηθούν. Δεν μπορεί η Ευρώπη να αναβάλλει πλέον αποφάσεις και σε οικονομικό επίπεδο και σε επίπεδο ασφάλειας. Πρέπει να προχωρήσει με συγκεκριμένα και σταθερά βήματα σε νέες μορφές ενοποίησης,αλλιώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πραγματικά να πετύχει η ατζέντα των ακραίων.

Εμείς τι μπορούμε να περιμένουμε την επόμενη ημέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ; Τι μπορούμε και τι πρέπει να διεκδικήσουμε;

Εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ασφάλεια και στη φύλαξη των συνόρων μας. Πρέπει να διεκδικήσουμε σημαντικά κονδύλια για να δημιουργήσουμε και τη μόχλευση και τη σωστή τους διαχείριση σε εθνικό επίπεδο ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις, καθώς χρειαζόμαστε μια κρίσιμη μάζα επενδύσεων ώστε να δημιουργηθούν καλές και καλά αμειβόμενες δουλειές που χρειάζεται ο τόπος για την αναχαίτιση του brain drain και για να σταματήσει η μάστιγα της νεανικής ανεργίας που στη χώρα μας είναι η πιο ψηλή. Πρέπει να συμμετέχουμε στο διάλογο που θα ξεκινήσει για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ώστε κανένας ευρωπαίος και Έλληνας πολίτης να μην βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Εμείς θέλουμε να αξιοποιήσουμε τη ευελιξία που δίνει το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης, ώστε να προχωρήσουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις και να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος, να ανακουφιστούν οι κοινωνικά ευάλωτοι και να υπάρξουν ξανά δαπάνες για την υγεία και την παιδεία.

Είναι δημοψήφισμα αυτές οι εκλογές;

Έχουμε πει ότι είναι δημοψήφισμα γιατί είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια που οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να δώσουν μια καθαρή και πειστική απάντηση και μια καθαρή νίκη στη Νέα Δημοκρατία. Να δώσουν ένα τέλος στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Είδαμε δέκα μέρες πριν τις εκλογές ψηφοθηρικού χαρακτήρα επιδοματική πολιτική ενώ η χώρα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανόρθωσης της οικονομίας, αν πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Παράλληλα, εμείς μιλάμε και για την Ευρώπη και ζητάμε τη θετική ψήφος των πολιτών, όχι ως δυσαρέσκεια στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως θετική ψήφο στο δικό μας πρόγραμμα, τις αρχές και θέσεις.

Δεν απεμπολώ τον ενθουσιασμό μου,. Έχω πάρει ένα μεγάλο ρίσκο γιατί είμαι μητέρα τριών παιδιών όμως θεωρώ ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει την προσωπική του ευθύνη. Εγώ θέλω με κάθε τρόπο ως μητέρα να βοηθήσω στο θέμα της νεανικής ανεργίας και με την προσέλκυση κονδυλίων, την δημιουργία δομών, τη μεταφορά τεχνογνωσίας. Θέλω τα παιδιά μας να μπορούν να ονειρεύονται και στη χώρα μας, να μην πρέπει να φύγουν για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Γνώμες

Χρ. Στ. - ένας νέος 18 ετών που ψήφισε για πρώτη φορά
Οι σκέψεις ενός 18αρη για το πολιτικό σύστημα
Νίκος Μολδοβανίδης
Οι πιο ήρεμες εκλογές στο νομό μας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευάγγελος Αποστολάκης: Σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία είμαστε μόνοι μας

Ευάγγελος Αποστολάκης: Σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία είμαστε μόνοι μας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατηγορούμενος παραδέχθηκε το κρίσιμο τηλεφώνημα πριν από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατηγορούμενος παραδέχθηκε το κρίσιμο τηλεφώνημα πριν από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Αυξήθηκε κατά 5,6% η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια το α΄ 5μηνο

Αυξήθηκε κατά 5,6% η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια το α΄ 5μηνο

Ανοδική τροχιά κατέγραψε το α΄ πεντάμηνο του 2019 η αεροπορική κίνηση της χώρας παρουσιάζοντας αύξηση αφίξεων εξωτερικού και σημαντική άνοδο διακίνησης επιβατών...
Διεθνής Προβολή για τα Ελληνικά Προϊόντα στο Grecotel Larissa Imperial

Διεθνής Προβολή για τα Ελληνικά Προϊόντα στο Grecotel Larissa Imperial

Ημερίδα με διεθνές ενδιαφέρον για την προώθηση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο Grecotel Larissa Imperial στις...
Αρνητικό ρεκόρ Ελλάδος σε εξαγωγές

Αρνητικό ρεκόρ Ελλάδος σε εξαγωγές

Καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για ένατη συνεχή χρονιά η Aegean

Καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για ένατη συνεχή χρονιά η Aegean

Για ένατη συνεχή χρονιά και δέκατη φορά τα τελευταία έντεκα χρόνια η Aegean ανακηρύσσεται ως η «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη», από τα...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αφροδίσιος, Αφροδισία