ΚΡΗΤΗ

Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: "Η Κρήτη πάτωσε στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ"

13-03-2019 21:24
Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης:

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΣΚΗΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΤ. ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ

Σκληρή κριτική στον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη με αφορμή στοιχεία για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ κάνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: 

"Τη στιγμή που ο νυν Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης διατυμπανίζει ότι η Κρήτη βρίθει υποδομών, προσπαθώντας απεγνωσμένα να πείσει τους πολίτες του νησιού ότι θα κάνει όσα δεν έκανε 9 χρόνια, τα στοιχεία για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ ανά Περιφέρεια στην Ελλάδα, έρχονται να επιβεβαιώσουν την αίσθηση εγκατάλειψης και στασιμότητας που χαρακτηρίζει την Κρήτη.

Δυστυχώς, η Περιφέρεια Κρήτης πάτωσε καταλαμβάνοντας  την 10η θέση (!)  στη λίστα με τις 13 περιφέρειες της χώρας που παίρνουν κάτω από τη βάση στην απορροφητικότητα  του ΕΣΠΑ σύμφωνα με τη δημοσιοποίηση των επίσημων στοιχείων.

Οι υποψίες μας δεν ήταν ανεδαφικές. Επιβεβαιώνονται όλα όσα λέμε τους τελευταίους μήνες, περί ανύπαρκτων υποδομών και έλλειψης προγράμματος και ολοκληρωμένων πλάνων. Παρά τα όσα κατά καιρούς υποστηρίζει η νυν Περιφερειακή αρχή περί υψηλών ρυθμών απορρόφησης των κονδυλίων και για τον μεγάλο αριθμό έργων που εκτελούνται στο νησί, οι αριθμοί την διαψεύδουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης αποδεικνύεται ανεπαρκής…για μια ακόμη φορά. Είναι προφανής η αδυναμία και ολιγωρία της νυν περιφερειακής αρχής για να εκτελέσει ακόμα και τα αυτονόητα, δηλαδή να απορροφήσει έστω και το ένα τέταρτο των πόρων που έχει στη διάθεσή της. Εξίσου προφανής είναι πλέον και η ανάγκη μιας πολιτικής αλλαγής στην ηγεσία της Περιφέρειας. Ο κ. Αρναουτάκης δοκιμάστηκε. Και αδυνατεί να πράξει τα δέοντα. Ήρθε η ώρα να απολογηθεί και να κριθεί από τον Κρητικό λαό. Ήρθε η ώρα την αλλαγή να φέρει ο συνδυασμός μας «Η Κρήτη Μπροστά»".

Γνώμες

Δέσποινα Μαυράκη - Μαύρου
Πολιτισμική ταυτότητα… επενδύουμε σ’ αυτήν;
Μαριάννα Καμπουρούδη
Γιατί πατάνε τα όνειρά μας;
Μανόλης Πενθερουδάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Θοδωρής Δουλουμπέκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής – ακούστε τη φωνή της νέας γενιάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Φωτεινή, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη Μαρκιανή, Μαρκιάνα Παλλαδία, Παλαδία, Παλλάδα, Παλάδα