ΡΕΘΥΜΝΟ

Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση στο μνημείο και την πλατεία 110 Μαρτύρων στα Μισίρια

15-03-2019 09:09
Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση στο μνημείο και την πλατεία 110 Μαρτύρων στα Μισίρια

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΧΘΕΣ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Θέμα χρόνου είναι η έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση της πλατείας 110 Μαρτύρων και του Μνημείου Πεσόντων στα Μισίρια, μετά τη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης από το Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργο Μαρινάκη.

Πρόκειται για ένα έργο «πνοής» για την περιοχή, που θα αναβαθμίσει τόσο το αισθητικό όσο και το λειτουργικό σκέλος της πλατείας ενώ παράλληλα θα αναδείξουν και το μνημείο και θα βελτιώσουν την πρόσβαση. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν με ιδιαίτερη μέριμνα και σεβασμό στο μνημείο. Επιπλέον, στο πλαίσιο των εργασιών θα γίνει πλακόστρωση της πλατείας ενώ θα δημιουργηθούν και υποδομές όπως μια σύγχρονη παιδική χαρά και γήπεδο μπάσκετ. Η μελέτη προβλέπει επίσης ένα μικρό χώρο στάθμευσης, νέο εξοπλισμό φωτισμού, παγκάκια, καθώς και φυτεύσεις πρασίνου.

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 460 χιλιάδων ευρώ και το κόστος εκτέλεσής του μετά την έκπτωση ανέρχεται στις 200 χιλιάδες ευρώ.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του στη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης : «Eίμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβασιοποιούμε το έργο που αφορά το μνημείο πεσόντων στα Μισσίρια, γίνεται μια διαμόρφωση στην πλατεία αυτή και μια αναδιάταξη των χρήσεων κατά τρόπο απόλυτα λειτουργικό. Οι παρεμβάσεις που γίνονται σέβονται τη θέση που υπάρχει το μνημείο με μια καλή αρχιτεκτονική λύση που έδωσε ο κος Τσάκωνας μπορούμε να το κάνουμε προσβάσιμο, γιατί κάθε χρόνο στην κατάθεση στεφάνων πληγωνόμουν όταν έβλεπα τους ανθρώπους που ακόμη ζουν από τη Μάχη της Κρήτης να δυσκολεύονται πάρα πολύ στη διαδικασία αυτή. Είναι ένα έργο το οποίο το έχει σχεδιάσει ο κος Τσάκωνας και ευχόμαστε να τελειώσει γρήγορα και να το έχουμε στη Μάχη της Κρήτης αποπερατωμένο τουλάχιστον στο δύσκολο κομμάτι που αφορά το μνημείο. Να σημειώσω ότι για την ίδια πλατεία είχε κάνει μια εξαιρετική μελέτη και πρόταση ο αρχιτέκτονας κος Πετσαγκουράκης Γιώργος, αφιλοκερδώς στο δήμο Ρεθύμνης η οποία είχε βέβαια διαφορετικά κόστη και μια πολύ ωραία προσέγγιση που όμως δεν μπορούσαμε να υλοποιήσουμε γιατί θέλαμε το έργο να γίνει σύντομα και μέσα στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του δήμου μας. Οφείλω να κάνω μνεία και σε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία και προσπάθεια και να ευχαριστήσω τον εκλεκτό Ρεθυμνιώτη που αφιλοκερδώς μας πρόσφερε μια αρχιτεκτονική λύση. Τις ιδέες του θεωρώ ότι μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε και σε άλλα δημοτικά έργα. Αυτό το έργο πάντως μελετήθηκε από τους ανθρώπους που δουλεύουν στο δήμο και εκτελείται με ανάδοχο που προέκυψε μέσα από διαγωνιστική διαδικασία».

Γνώμες

Δέσποινα Μαυράκη - Μαύρου
Πολιτισμική ταυτότητα… επενδύουμε σ’ αυτήν;
Μαριάννα Καμπουρούδη
Γιατί πατάνε τα όνειρά μας;
Μανόλης Πενθερουδάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Θοδωρής Δουλουμπέκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής – ακούστε τη φωνή της νέας γενιάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Φωτεινή, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη Μαρκιανή, Μαρκιάνα Παλλαδία, Παλαδία, Παλλάδα, Παλάδα