ΓΝΩΜΕΣ

Σκόρπιες σκέψεις

14-04-2018 10:41
Νίκος Μολδοβανίδης
Σκόρπιες σκέψεις

Νίκος Μολδοβανίδης

-Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Επικεφαλής Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας: «Η δικιά μας αυτοδυναμία δεν θα είναι μια αυτοδυναμία από εμάς για εμάς, αλλά από εμάς για προς τα έξω. Θα είναι δηλαδή μια εξωστρεφής αυτοδυναμία». Ο ορισμός της ακατανόητης αερολογίας, δημιουργικής ασάφειας και «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω». Τύφλα να έχει ο Καρανίκας με τα τουίτ του... Ο άνθρωπος αυτός μπορεί και να είναι ο υπουργός εξωτερικών μας σε λίγους μήνες; Ανατριχιάζω στη σκέψη.

-Διαβάζω σε εξαιρετικό ρεπορτάζ του Τέλογλου στην «Καθημερινή», πως ακόμα και τώρα, σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν ελληνικά γενόσημα, ο ΕΟΦ τιμολογεί τα πρωτότυπα φάρμακα με πιο ψηλές τιμές από αυτές που ζητούν οι κατασκευαστές τους, ώστε να μπορούν να τιμολογούνται ακριβότερα τα ελληνικά γενόσημα, επιδοτώντας στην ουσία με λεφτά των ασφαλισμένων ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες. Σαν στημένο παιχνίδι σε βάρος μας πάλι και με εύνοια σε γνωστές βιομηχανίες.

-Το έχω γράψει ξανά: απελευθέρωση της αγοράς δεν είναι το άνοιγμα ιδιωτικών πανεπιστημίων, ή των μεταφορών, ή του κλειστού επαγγέλματος του ταξί, του λιμενολεμβούχου ή του εκδοροσφαγέως, ή τα άλλα μεταρρυθμιστικά που δεν γίνονται ποτέ. Απελευθέρωση της αγοράς είναι το σπάσιμο της κρατικής εύνοιας που διασφαλίζει ένα ελληνικό επιχειρηματικό κατεστημένο παντός καιρού. Τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα, που αποδεικνύεται χειρότερος από το οποιοδήποτε κρατικό μονοπώλιο.

-Εκείνο πάντως που έχει ανάγκη η χώρα και δεν το βλέπω να γίνεται, είναι η ύπαρξη ενός πολιτικού υποκειμένου (δημιουργία νέου, είτε μετασχηματισμός κάποιου υπάρχοντος), που θα εκφράσει τον κόσμο της δημιουργίας, του επιχειρείν, της εξωστρέφειας, της παραγωγής πλούτου. Ενός φορέα που κόντρα στο πολιτικό κόστος και θα δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων, στην απορρύθμιση, στη δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος, στην προσέλκυση επενδύσεων, στην οικοδόμηση ενός μικρότερου, ευέλικτου και αποτελεσματικού κράτους.

-Αντί να συμβεί κάτι τέτοιο, φυτρώνουν συνέχεια νέοι φορείς, επινοημένοι από τα πάνω, ή από μοναχικές προσωπικές φιλοδοξίες, που έχουν στόχο κάποιου μεριδίου από τη μεγάλη μάζα του κόσμου της άρνησης, της ακινησίας, του κρατισμού, του παρασιτισμού, της αέναης αναδιανομής, (παιδιά τελειώσανε τα ξένα λεφτά), των οπαδών του μοντέλου που χρεοκόπησε τη χώρα. Δέκα χρόνια μετά και ακόμα πιστεύουν σε μαγικά κόλπα.

-Στο χώρο της αριστεράς υπάρχουν ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η ΛΑΕ, η ανταρσυα, η Πλεύση Ελευθερίας, το ΕΠΑΜ. Νέα παρουσία ο ελληνικός βραχίονας ΜεΡα του DIEM 25 του Βαρουφάκη. Στο χώρο της δεξιάς υφίστανται οι αν.ελ, ο ΛΑΟΣ, η ΧΑ, η Νέα Δεξιά, η Χριστιανοδημοκρατία του Νικολόπουλου. Μερίδιο στον ανταγωνισμό διεκδικούν τα υπό σύσταση κόμματα του Αντώναρου και της Παπακώστα. (τι γράφω και δεν γελάω, ε).

-Υπάρχει και η Ελλήνων Συνέλευσις, του φυγόδικου Αρτέμη Σώρρα που αλιεύει στο χώρο του παραλογισμού, την οποία αδυνατώ να κατατάξω πολιτικά. Μάλλον σε άλλες επιστήμες ανήκει η αντιμετώπισή τους.
Καλή ξεκούραση

ΥΓ: Πέρασε το Πάσχα χωρίς καμία τρομοκρατική επίθεση του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους. Το οποίο από ό,τι φαίνεται έχει ουσιαστικά εξουδετερωθεί. Μακάρι, να μην το ματιάσω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη & responsive ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Συνδρομητική υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με ποικιλία themes - templates & τεχνική υποστήριξη.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Your Cretan Local

Explore Crete like a local! Private tours & excursions in Crete. Activities in Rethymno, Chania, Heraklion & Lasithi, Crete. Custom & private tours & VIP services.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Χριστόδουλος Ευκράτης, Εύκρατος, Ευκρατάς, Ευκρατία, Ευκρατούλα, Ευκρασία Σωκράτης, Σωκρατίνα, Σωκρατία Ούρσουλα