ΓΝΩΜΕΣ

Ορκωμοσία

19-07-2019 00:06
Νίκος Μολδοβανίδης
Ορκωμοσία

-Την Τετάρτη ορκίστηκε η ελληνική βουλή. Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και 299 βουλευτές. Ευχάριστο η απουσία εκτός κοινοβουλίου της Χρυσής Αυγής. Ήταν όνειδος για την ελληνική δημοκρατία η παρουσία εντός της Βουλής αυτών των ανθρώπων. Εν τω μεταξύ η εκλογική τους συντριβή έφερε και σημεία διάλυσης στους κόλπους της. Μια ώρα αρχύτερα να ξεμπερδεύουμε από δαύτους. Με την ετυμηγορία του Δικαστηρίου εντός ολίγων ημερών θα πάνε φυλακή όσοι καταδικασθούν. Με το καλό.

-Η εικόνα απαστράπτουσα, μαύρα αυτοκίνητα, κάμερες, φωτογραφίες και ένα κόκκινο χαλί στην είσοδο. Γέμισε η αίθουσα, το περιστύλιο και τα διαζώματα από φίλους και συγγενείς. Μέχρι που ξεκίνησε η ορκωμοσία. Εκεί από ευρωπαϊκή χώρα γίναμε κάτι άλλο. Πολλοί ιερείς όλων των δογμάτων, ακόμα και ιμάμης για μουσουλμάνο βουλευτή. Δεν είμαι εναντίον του Θρησκευτικού όρκου για όσους είναι και αισθάνονται δέσιμο με τα υπερφυσικά. Απλά η εικόνα τόσων ιερέων δεν μου αρέσει. Και στο δικαστήριο ορκίζεται θρησκευτικά όποιος θέλει, αλλά δεν υπάρχει ιερέας ως μάρτυρας.

-Συμπερασματικά όρκοι, ευαγγέλια, λιβάνια σε όλες τις εκδηλώσεις. Σε ορκωμοσίες, σε εγκαίνια, σε πανεπιστήμια, και τελικά είμαστε μια χρεοκοπημένη χώρα. Θέλω να πω ότι κανείς όρκος δεν σταματά τον ασύδοτο, τον απατεώνα, τον πλαστογράφο. Ούτε ο θρησκευτικός, ούτε ο πολιτικός. Αν είσαι ανήθικος, είσαι ανήθικος. Όσους όρκους και να πάρεις. Φαντάζομαι και το παπαδοπαίδι που έκανε το φονικό στο Μάλεμε προσευχές και όρκους από μικρός έβλεπε… Ε και; Πήρε φόρα και σκότωσε και βίασε την βιολόγο. Να είναι καλά οι δυο που βρήκαν το πτώμα της άτυχης βιολόγου. Ήταν αδύνατον να βρεθεί από άλλους. Έτσι θα κυκλοφορούσε ο δολοφόνος ελεύθερος μέχρι να κάνει τον επόμενο φόνο... Μπράβο και στην αστυνομία και τον Κώστα Λαγουδάκη που έδεσε την υπόθεση...

-Αυτό που με ενόχλησε από όλη την διαδικασία των όρκων, μια χαρά ο καθένας ορκίστηκε όπως ήθελε, ήταν η παρουσία της Μέρα25 στην Βουλή. Τους εξέλεξε ο ελληνικός λαός, και τους Βελοπουλικούς, ίσως για να έχουμε να ασχολούμαστε όσοι γράφουμε. Από το μπάσιμο στη Βουλή με την συνοδεία του (εξαιρώ τον Ψαραντώνη) με αυτό το σταρ ύφος του, έως τις χαιρετούρες και τα χαμόγελα με τον Κώστα Καραμανλή. Δεν ξέρω αν ο ΚΚ έχει συναίσθηση της ζημιάς του Γιάννη Βαρουφάκη στο πρώτο εξάμηνο το 2015.

-Αν όλο αυτό είναι πολιτικός πολιτισμός, δεν ξέρω εμένα με ενοχλεί σφόδρα. Αυτός ο Γιάνης με ένα ν ευτέλισε τόσο πολύ την χώρα μας και ανέβασε το χρέος και έκλεισε τις τράπεζες που εγώ θα είχα θέμα να του σφίξω το χέρι, έστω και τυπικά. Ο ΚΚ του χάρισε και χαμόγελα επιτυχίας. Ελπίζω ο Σταϊκούρας να βρέθηκε κατά λάθος εκεί και να χαμογελάει από αμηχανία. Είναι απίστευτο τι θα ζήσουμε με αυτούς… Καλά να είμαστε

Καλημέρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγαθόνικος Θεοπρέπιος, Θεοπρεπής, Θεοπρεπία, Θεοπρεπή