ΓΝΩΜΕΣ

Ο δήμαρχος πρέπει να συνθέτει, να κινητροδοτεί, μα πάνω απ όλα, να εμπνέει.

23-05-2019 08:41
ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ
Ο δήμαρχος πρέπει να συνθέτει, να κινητροδοτεί, μα πάνω απ όλα, να εμπνέει.

«Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια στην Αυτοδιοίκηση θέλω να σας πω ότι οι ουσιαστικές αλλαγές δεν μπορεί να έρθουν από τα πάνω. Οι πραγματικές αλλαγές έρχονται μόνο από κάτω προς τα πάνω. Όχι με εντολές ή διαταγές, όχι κουνώντας το δάκτυλο, αλλά με έμπνευση. Με πίστη ο ένας στον άλλον. Και με σχέδιο. Το «πρέπει να» τελείωσε. Ήρθε η ώρα του «πάμε να». Πάμε όλοι μαζί να γράψουμε την δική μας ιστορία. Η δική μας δουλειά στο Δήμο είναι να έχουμε σχέδιο και αφοσίωση σε ένα στόχο: να απελευθερώσουμε τις δυνατότητες των ανθρώπων της Αθήνας. Δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα. Όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη. Γιατί η δύναμη της Αθήνας είναι οι άνθρωποί της».

Το παραπάνω απόσπασμα από την κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη είναι ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι οδηγός για όλους τους επίδοξους αυτοδιοικητικούς άρχοντες. Αυτό γιατί όχι μόνο αναγνωρίζει την «πείσμωνα» πραγματικότητα που απαιτεί τη συνεργασία των κατοίκων για να βελτιωθεί ένας τόπος, αλλά και γιατί προωθεί την έννοια του παραδείγματος. Πως, για να έρθουμε και στα δικά μας, θα συνεργαστεί με κάποιον άλλον κάποιος που χωρίζει σε «δικούς μας» και «εναντίον μας», κάποιος που επιδεικτικά γυρνά την πλάτη σε όσους δεν συμφωνούν μαζί του.

Η πολιτεία μας έζησε, όπως έζησε, από τον πρωτογενή τομέα, αλλά πλούτισε από τις υπηρεσίες, τον τουρισμό και το πανεπιστήμιο. Αυτές είναι οι «κότες» που μας γέννησαν τα χρυσά αυγά στα οποία καθόμαστε και που επιτρέπουν στα παιδιά μας να μεγαλώνουν σε ωραία και ζεστά σπίτια εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις, να φορούν στιλάτα ρούχα, να μαθαίνουν ξένες γλώσσες, να ταξιδεύουν. Να κάνουν με δυο λόγια πράγματα που εμείς δεν μπορούσαμε ούτε να ονειρευτούμε. Για το πανεπιστήμιο ο Δήμος επικουρικά μόνο μπορεί να εργαστεί, καθώς πρόκειται για οργανισμό συγκεντρωτικό με ένταση γνώσης. Ο Δήμος λοιπόν επικουρεί και ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντα της πολιτείας μας, κάτι που τα επόμενα χρόνια θα χρειάζεται όλο και περισσότερο.

Ο τουρισμός όμως είναι μια άλλη ιστορία στην οποία ο Δήμος παίζει κυρίαρχο, στρατηγικό και συντονιστικό ρόλο. Ο Δήμος είναι αυτός που αποφασίζει τόσο τους στόχους, όσο και τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο τόπος για να τους επιτύχει. Ο Δήμος είναι αυτός που θα δημιουργήσει το brand name, τη διακριτότητα, αυτό που θα μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Ο Δήμος θα αποφασίσει, θα κινητροδοτήσει, θα ελέγξει, θα τιμωρήσει, θα επιβραβεύσει…

Επιστρέφω στον Κώστα Μπακογιάννη. Ο άνθρωπος «δίδαξε» τι σημαίνει σύγχρονος πολιτικός, μα πάνω απ όλα έδειξε ότι είναι ηγέτης, ότι γνωρίζει πως θα ενώσει ανθρώπους να εργαστούν για έναν σκοπό εθελοντικά. Η εικόνα της Αθήνας τα επόμενα χρόνια θα βελτιωθεί σημαντικά, ας ελπίσουμε και του Ρεθέμνους. 

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Περί απολύσεων ο λόγος
Nίκος Μολδοβανίδης
Πάλι ο ΒΟΑΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αριάδνη, Αριάνα Ευμένιος, Ευμένης, Ευμενία Κάστωρ, Κάστορας, Κάστορης Ρωμύλος, Ρωμύλιος, Ρωμύλης, Ρωμύλα, Ρωμυλία, Ρωμύλη, Ρωμυλαία