ΓΝΩΜΕΣ

Ευρωεκλογές 2019

15-05-2019 09:11
Γιώργος Ταταράκης
Ευρωεκλογές 2019

Σε δυο βδομάδες θα κληθούμε στις κάλπες για τις τοπικές- περιφερειακές εκλογές, εσωτερικού ενδιαφέροντος, και για τις ευρωεκλογές, εξωτερικού ενδιαφέροντος… και η πόλωση καλά κρατεί.

Ο πολιτικός πολιτισμός πήγε στον κάλαθο των αχρήστων και τη θέση του πήραν… κότερα και «αμαρτίαις γονέων». Οι προεκλογικές παροχές βγήκαν από το συρτάρι, άρον άρον, είτε αυτές που αφορούν το «εδώ και τώρα» είτε αυτές που θα αφορούν τα επόμενα χρόνια… στα πλαίσια της αμαρτωλής πολιτικής προεκλογικής συναλλαγής.

Και τούτο γιατί εάν μια κυβέρνηση θελήσει, κάποια στιγμή, να υπηρετήσει την πολιτική ηθική στις παροχές θα πρέπει κάθε Σεπτέμβριο να κάνει «ταμείο» πριν τη σύνταξη του προϋπολογισμού και μετά να ανακοινώνει τις όποιες ρεαλιστικές παροχές με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο.

Η πολωτική, πολιτική αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει βαπτίσει τις ευρωεκλογές σε εθνικές εκλογές, αφήνοντας τα μικρότερα κόμματα, ευρωπαϊκού προσανατολισμού να σηκώσουν το βάρος του διακυβεύματος των ευρωεκλογών. Το ότι, η ευημερία των λαών της Ε.Ε. περνάει μέσα από την πολιτική της Ε.Ε. και ότι εάν θέλουμε να σταματήσουν οι σημερινές φυγόκεντρες ευρωσκεπτικιστικές, εθνικιστικές τάσεις, η πολιτική της θα πρέπει να αλλάξει τόσο σε επίπεδο δημοσιονομικό όσο και ανθρωπιστικό.

Ένα από τα νέα κόμματα για τις ευρωεκλογές είναι και το Μέρα25 (ελληνικός βραχίονας του Diem25), του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος βίωσε από πρώτο χέρι την ευρωπαϊκή «πολιτική Σόιμπλε». Αυτή την πολιτική των 3 μνημονίων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) που έκανε τη «μέρα, νύχτα» για τους έλληνες από το 2010 μέχρι σήμερα.

Μια πολύχρονη νύχτα που πρέπει να τελειώσει με αλλαγή πολιτικής της Ε.Ε. στις προσεχείς ευρωεκλογές. Αυτός είναι και ο λόγος δημιουργίας του ευρωπαικούDiem25 με πρωταγωνιστή το Γιάνη Βαρουφάκη αμέσως μετά την παραίτηση του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λόγω της συνειδητά λάθος αποκωδικοποίησης του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ, από τον πανικοβλημένο Τσίπρα.

Μιας ευρωπαϊκής κίνησης που συσπείρωσε ανθρώπους του πνεύματος, της τέχνης και του πολιτισμού, παγκόσμιας εμβέλειας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης παραμένει ίσως ο πιο αναγνωρίσιμος πολιτικός και οικονομολόγος συνομιλητής σε ευρωπαϊκά πάνελς, επίσημα προσκεκλημένος με θέμα την πολιτική της Ε.Ε., σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην Ελλάδα όπου ο άλλοτε περιζήτητος φιλοξενούμενος των καναλιών εθνικής εμβέλειας, κόπηκε για τις «τοξικές και επικίνδυνες» απόψεις του, τόσο για την κυβέρνηση της «αυταπάτης» όσο και για την αντιδημοκρατικά εφαρμοζόμενη ευρωπαϊκή δημοσιονομική πολιτική.

Σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψελλίζουν ότι θα προσπαθήσουν να πείσουν τους θεσμούς της Ε.Ε., ότι οι αντι-αναπτυξιακές δημοσιονομικές δεσμεύσεις των πλεονασμάτων του 3ου μνημονίου θα πρέπει να εξορθολογιστούν…για να επιβιώσουμε.

Το Μέρα25έχει καταθέσει συγκεκριμένες επτά τομές-προτάσεις για να τελειώσει η πολύχρονη νύχτα στην Ελλάδα και να ξημερώσει μια μέρα αισιοδοξίας και εθνικής υπερηφάνειας για τις δυνατότητες απογόνων, ενδόξων προγόνων… εντός μιας δημοκρατικής θεσμικής Ε.Ε.

Υ.Γ. (Λίγα λόγια για τον Γιάνη Βαρουφάκη που ίσως δεν γνωρίζετε)

Ο πατέρας του, Γεώργιος Βαρουφάκης (χημικός, πανεπιστημιακός),είχε καταγωγή από το  Ρέθυμνο όπως και η μητέρα του Ελένη (χημικός) από το Άδελε συγκεκριμένα.

Σπούδασε Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ και του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας.

Είναι καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Βασικοί ερευνητικοί τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται είναι η Πολιτική οικονομία, η Θεωρία παιγνίων, η Πειραματική Οικονομική και η Πολιτική φιλοσοφία.

Επίσης είναι Επίτιμος καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Sydney στην Αυστραλία, Επίτιμος Καθηγητής Συγκριτικής Νομικής, Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής στο International University College του Πανεπιστημίου του Τορίνο, Επισκέπτης καθηγητής στο Kings College του Πανεπιστημίου του Λονδίνουκαι Επισκέπτης καθηγητής στην Σχολή Lyndon B. Johnson του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, στο Πανεπιστήμιο του Ιστ Άνγκλια, στο Νόργουιτς της Αγγλίας και στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ ενώ κατέχει ερευνητική θέση στον τομέα της πολιτικής και οικονομικής φιλοσοφίας στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέουβεν (Λουβέν Λα Νεβ, Βέλγιο).

Αλήθεια, πόσο «άσχετος» με τα οικονομικά Θεέ μου!… ενώ οι φερόμενοι οικονομολόγοι, δημοσιογράφοι και κατ΄επάγγελμα πολιτικοί, αφού τον χαρακτηρίζουν ανεπαρκή και ανεδαφικό, μας υπόσχονται ότι αυτοί μόνο ξέρουν τη λύση… αφού ξέρουν να μας οδηγούν και στην καταστροφή!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγαθόνικος Θεοπρέπιος, Θεοπρεπής, Θεοπρεπία, Θεοπρεπή