ΡΕΘΥΜΝΟ

Στοίχημα οι αθλητικές υποδομές για το δήμο Ρεθύμνου

13-06-2018 14:00
Στοίχημα οι αθλητικές υποδομές για το δήμο Ρεθύμνου

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΗΠΕΔΑ, ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ, ΣΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Οι αθλητικές υποδομές αποτελούν πάντα ένα μεγάλο ζητούμενο σε μία σύγχρονη κοινωνία και το να βρεθεί ο τρόπος να γίνουν νέοι χώροι άθλησης για τους πολίτες είναι στοίχημα.

Η ολοκλήρωση των ανοικτών γηπέδων στους Τέσσερις Μάρτυρες, με χρήματα του ιδρύματος «Νιάρχος» και την πρωτοβουλία του μεγαλομετόχου του «Ρέθυμνο Cretan Kings» Κωστή Ζομπανάκη και την πολύτιμη συνδρομή της δημοτικής αρχής, «ανοίγει την όρεξη» για περισσότερους χώρους άθλησης.

Το παραδέχεται αυτό και ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης, ο οποίος μιλώντας στον Team FΜ και την πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», αναφέρθηκε στα δύο γήπεδα μπάσκετ, που εγκαινιάστηκαν χθες το βράδυ, στο νέο κλειστό των Περιβολίων, αλλά και σε άλλες αθλητικές υποδομές που προγραμματίζονται.

Δεν παρέλειψε ο κ. Μαρινάκης να εξάρει τη συμβολή του ιδρύματος «Νιάρχος», σημειώνοντας: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε το "Ίδρυμα Νιάρχος" γιατί ανταποκρίθηκε σε μία πρόταση – πρόσκληση που έκανε ο Κωστής Ζομπανάκης, που και αυτόν ευχαριστούμε. Το "Ίδρυμα Νιάρχος" έχει κάνει πολύ μεγάλες παρεμβάσεις, γιατί έτυχε να μιλάω με άλλους δημάρχους κυρίως ακριτικών περιοχών ότι δίνει 250 εκ. για νοσοκομεία που πρέπει να γίνουν, εκ των οποίων τα 70 εκ. θα πάνε για το νοσοκομείο Κομοτηνής. Όλα αυτά υποκαθιστούν την αδυναμία της πολιτείας να κάνει όσα θα έπρεπε. Κι εμάς στο Ρέθυμνο αυτά τα γήπεδα είναι το πέμπτο κατά σειρά έργο, γιατί έχουν γίνει άλλα τέσσερα σε τέσσερα σχολεία, τα οποία λειτουργούν και αυτό των Τεσσάρων Μαρτύρων είναι ένα κόσμημα, που σε συνάρτηση και με την ανάπλαση που έγινε στο πάρκινγκ και στην καλή λειτουργία της περιοχής, θεωρώ ότι έχουμε συνθέσει πλέον ένα σύνολο που είναι κανείς να το χαίρεται.

Ο δήμος Ρεθύμνου με αυτόν τον χώρο, που τον έχει αφιερώσει στον αθλητισμό, πάνω από 100 χιλιάδες στερείται τον χρόνο. Βλέποντας πόσο αποδίδει ο υπόλοιπος χώρος του πάρκινγκ, αναλογικά πάνω από 100 χιλ. ο δήμος Ρεθύμνης τα αφιερώνει για τον αθλητισμό. Γιατί εξυπηρετεί το σχολείο και πλέον εξυπηρετεί την κοινωνία και από εκεί θα βγουν τα νέα ταλέντα, και ο ΑΓΟΡ θα τον έχει τον χώρο σαν κυψέλη», σημείωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνου.

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ

Σε ό,τι αφορά στο κλειστό γυμναστήριο των Περιβολίων, μετά από πολλές καθυστερήσεις, τα πράγματα πλέον έχουν μπει στην τελική ευθεία. Ο σκελετός έχει κατασκευαστεί και αναμένεται ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός. «Αυτό το έργο ήθελε και μία υποστήριξη, άνω των 700 χιλ. ευρώ, σε έργο και σε αποζημιώσεις για να μπορέσει κανείς να μπει εκεί μέσα, τα οποία ο δήμος τα πλήρωσε. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Επειδή προσωπικά έχω κάνει πολλές επισκέψεις, έχει τελειώσει όλος ο σκελετός. Είναι θέμα ημερών να έρθουν τα ηλεκτρομηχανολογικά, τα οποία έχουν εγκριθεί και ελεγχθεί από την υπηρεσία μας. Ευτυχώς δεν χρειάζεται να γίνει εισαγωγή. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι μέσα στο καλοκαίρι το έργο θα είναι λειτουργικό. Οπωσδήποτε μέχρι 10 Σεπτεμβρίου θα είναι αποπερατωμένο», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το κλειστό των Περιβολίων κατασκευάστηκε στον έναν από τους χαρακτηρισμένους ως αθλητικούς χώρους της πόλης. Ο δεύτερος χώρος είναι στον Τίμιο Σταυρό, που ουσιαστικά «αντιμετατέθηκε» με έναν παρακείμενο, όπου προβλέπεται η κατασκευή πλατείας. «Στο σχέδιο πόλης χαρακτηρισμένα ως αθλητικοί χώροι ήταν δύο οικόπεδα. Αυτό το οποίο γίνεται στα Περιβόλια και ένα οικόπεδο στον Τίμιο Σταυρό, το οποίο το αγοράσαμε με 400 χιλ. και αποζημιώσαμε τον ιδιοκτήτη, αλλά λόγω κλίσεων ήθελε περισσότερα χρήματα να το ισιώσεις από το να φτιάξεις ένα γήπεδο. Ήθελε περίπου 400 χιλ.. έγινε, λοιπόν, μία διαφοροποίηση του σχεδίου και μεταφέρουμε σε αυτόν τον χώρο μία πλατεία», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΣΤΗ ΣΟΧΩΡΑ

Για το γήπεδο της Σοχώρας έχουν παραγγελθεί 500 καθίσματα και όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης, «δημιουργείται η κερκίδα για 500 καθήμενους και σχεδιάζουμε να κάνουμε προκήρυξη στεγάστρων, με σύγχρονες κατασκευές».

Επίσης, αναφέρθηκε σε άλλες υποδομές σε οικισμούς, σημειώνοντας:
«Για την Κυριάννα υπάρχει ένας σχεδιασμός για τη δημιουργία ενός αθλητικού πάρκου προϋπολογισμού άνω των 200 χιλ ευρώ. Είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό 130 χιλ. και θα τα αυξήσουμε μετά την εγκατάσταση του εργολάβου και θα ξέρουμε πόσο θα πρέπει να συμβασιοποιήσουμε.

Επίσης, ένα απομεινάρι από παλιές εποχές είναι το γήπεδο μπάσκετ στην Επισκοπή πρέπει να το ολοκληρώσουμε. Και αυτό είναι γραμμένο στον προϋπολογισμό.

Είναι το 5χ5 στο σχολείο του Σταυρωμένου, ύψους 80 χιλ. ευρώ, που θα το κάνουμε.

Και έχουμε έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Αθλητισμού για να φτιάξουμε το γήπεδο στα Ρούστικα, ένα έργο 395 χιλ. ευρώ, για να δώσουμε μία ώθηση σε μία περιοχή όπου, πλην του Ατσιπόπουλου, δεν υπάρχει άλλος αθλητικός χώρος».

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ

Μεγάλο στοίχημα για το δήμο Ρεθύμνου είναι και το έργο αναβάθμισης του κλειστού γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη», θέμα το οποίο έχει αναλάβει μελετητική ομάδα και κάνει μεγάλη προσπάθεια και ο μεγαλομέτοχος του Ρέθυμνο Cretan Kings, μαζί με τη διοίκηση της ομάδας.

Το θέμα μάλιστα γνωρίζει και ο υφυπουργός Αθλητισμού, που έχει συναντηθεί και με τη μελετητική ομάδα και όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης: «Προσδοκούμε μίας γενναίας χρηματοδότησης, για το "Μελίνα Μερκούρη", πρέπει να δώσουμε και μία ώθηση στην ομάδα, γιατί βλέπουμε σε όλη την Ελλάδα να αναπτύσσεται το άθλημα και να δίνουν προοπτική και οι ίδιες οι εγκαταστάσεις. Στο Ρέθυμνο η ομάδα μας όσο καλά και να πάει δεν μπορεί να παίξει στην Ευρώπη.
Το "Μελίνα Μερκούρη" είναι εκτός προδιαγραφών, κάνουμε ήδη κάποιες παρεμβάσεις, γιατί πρέπει να συντηρείται ο χώρος.

Υπάρχει και το θέμα με την ενόργανη γυμναστική, όπου έχουν κάνει επιλογή οι άνθρωποι του σωματείου «Ο.Κ.Α. Αρκάδι» και έχουν βρει σε συνεννόηση με το πανεπιστήμιο έναν χώρο μέσα στην πανεπιστημιούπολη. Κάναμε μία συνεργασία, τους εξήγησα πως νομίζω ότι πρέπει να γίνει η διαδικασία, γιατί πρέπει να γίνουν πράγματα και νομικά και τεχνικά σωστά, και ο δήμος Ρεθύμνης έχει ήδη δεσμεύσει χρήματα και θα συνεισφέρει με γενναία χρηματοδότηση ώστε το όραμα των ανθρώπων αυτών να γίνει πραγματικότητα».

Θα συνεχιστεί η εργολαβία στον Τίμιο Σταυρό

Οι εργασίες που γίνονται στον Τίμιο Σταυρό και οι οποίες αποδείχθηκε ότι έπρεπε να «μπουν σε βάθος» ανέδειξαν την ανάγκη να επεκταθούν οι παρεμβάσεις στο σύνολο της περιοχής. Γι’ αυτό και η δημοτική αρχή θα κάνει επέκταση της εργολαβίας, όπως προβλέπεται από το νόμο, και θα υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερος εξωραϊσμός της περιοχής. Μάλιστα, ειδικά για την οδό Σφακίων, πίσω από την εφορία, θα υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή με τη δημιουργία ενός δρόμου με σύγχρονες δυνατότητες, για να χρησιμοποιείται με ασφάλεια από τους περίοικους.

«Στον Τίμιο Σταυρό γίνεται μία κοσμογονία. Τα παιδιά μας κατέβαιναν σαν κατσίκια από τα βράχια για να πάνε στο σχολείο και όλοι αυτοί οι δρόμοι άνοιξαν, φτιάχνονται. Θα γίνει και συμπληρωματική σύμβαση. Ανεβάσαμε και κατεβάσαμε 10 μέτρα ύψος, στηρίξαμε ιδιοκτησίες, αποκαταστήσαμε όλες τις ανωμαλίες που είχαν γίνει από λάθος ερυθρές. Μπήκαμε στη λογική ότι πρέπει να αποκαταστήσουμε τα φυσικά ύψη, να γίνουν όλα σωστά, να στερεώσουμε τα εδάφη, συνεπώς και τις οικοδομές, να ανοίξουμε όλους τους δρόμους, όλες τις προσβάσεις και να είναι νόμιμες, και έτσι γίνεται οδοστρωσία.
Θα γίνει διάνοιξη και θα κάνουμε όσο πιο λειτουργικό το δρόμο με παγκάκια αναψυχής, ο δρόμος από εφορία.

Για τον Τίμιο Σταυρό υπάρχει ένας ευρύτερος σχεδιασμός στη λογική του πώς πρέπει να παρεμβαίνουμε στις γειτονιές», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Γνώμες

Της Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα
Η «Έξοδος από τα Μνημόνια» και άλλα παραμύθια
Νίκος Μολδοβανίδης
Δεν ξέρω αν γίνονται αλλού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αθώοι οι γιατροί και ο ρεθυμνιώτης για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη - Δυσαρέσκεια στην οικογένεια της άτυχης νεαρής

Αθώοι οι γιατροί και ο ρεθυμνιώτης για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη - Δυσαρέσκεια στην οικογένεια της άτυχης νεαρής

Δυσαρέσκεια στην οικογένεια της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη προκάλεσε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Χανίων, που έκρινε αθώους και τους τρεις...
Αποχαιρετισμός στον Μιχάλη Παπαδάκη (Δάνδολο)

Αποχαιρετισμός στον Μιχάλη Παπαδάκη (Δάνδολο)

Ένας γνήσιος εκφραστής των πνευματικών παραδόσεων του Ρεθύμνου, ο Μιχάλης Παπαδάκης (Δάνδολος) πέρασε στην αντίπερα όχθη....
Ξεχωριστή αποφοίτηση για τους μαθητές του 2ου Λυκείου!

Ξεχωριστή αποφοίτηση για τους μαθητές του 2ου Λυκείου!

ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΓΙΟΡΤΗ
Hasika: Η Ελλάδα σε μπουκιές στο Ρέθυμνο!

Hasika: Η Ελλάδα σε μπουκιές στο Ρέθυμνο!

Στο στενάκι της Αγίας Βαρβάρας, στην καρδιά της παλιάς πόλης, χτυπά πλέον η καρδιά των γεύσεων της Ελλάδας. ...
Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 13.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:...
Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου

Συνεδριάζει την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 20.00 το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Γυμνάσιο Επισκοπής Ρεθύμνου.

Σχολικά νέα, εργασίες & projects μαθητών, προκηρύξεις.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Coolholidays.gr Rethymno

Rethymno Excursions, Rent a Car, Activities in Rethymno, Crete. Airplane & Boat tickets in Rethymno. Money Exchange, Accommodation

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια Αγριππίνα Αριστοκλής, Αριστοκλέας, Αριστόκλεος Λούλου, Λούλης, Λούλα