ΡΕΘΥΜΝΟ

Κοινοποιήσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων για καλό σκοπό!

13-03-2018 08:10
Κοινοποιήσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων για καλό σκοπό!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΡΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Στις 7 Μαρτίου 2018 επισκέφτηκε τον ΚΔΑΠ ΑμεΑ Ρεθύμνου ο Βαγγέλης Χατζάκης, επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του Ρεθυμνο Καρτ και συνεργάτες του για να ολοκληρώσουν μια περσινή συνεργασία με τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Ρεθύμνου αλλά και με την δράση Κοινωνικό Στέκι ΑμεΑ.

Με την παρουσία τους ολοκληρώθηκε ένας κύκλος υποστηρικτικών ενεργειών από πλευράς της επιχείρησης μέσω κοινωνικών δικτύων για να μαζευτεί ένα ποσόν για την οργάνωση της δράσης Κοινωνικό Στέκι ΑμεΑ . Όλο το καλοκαίρι με διαφημίσεις και επικοινωνία, στο χώρο του Καρτ, αλλά στα μέσα ενημέρωσης στα αγγλικά και στα ελληνικά, προωθήθηκε η ενέργεια αυτή, ώστε να γίνεται κοινοποίηση σε γνωστό κοινωνικό δίκτυο ( facebook). Κάθε κοινοποίηση πρόσφερε 1 ευρώ στο Σύλλογο γονέων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου. Σε αυτή την ιδέα ανταποκρίθηκε πολύ θετικά το κοινό και πρόσφεραν μέσω αυτού οι επισκέπτες του Κάρτ ένα σημαντικό δώρο για το ξεκίνημα του Κοινωνικού Στεκιού ΑμεΑ.

Με χαρά την Τετάρτη τα παιδιά μας πρόσφεραν ως δώρο μια κατασκευή αγάπης, ένα χειροποίητο έργο, με ένα πολύχρωμο ουράνιο τόξο και το σύνθημα ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στον κύριο Χατζάκη. Παράλληλα δώσαμε όλοι υπόσχεση για συνέχιση υποστήριξης του έργου του συλλόγου και την ενεργοποίηση και φέτος της δράσης των ηλεκτρονικών κοινοποιήσεων.

Παράλληλα πέρυσι από τον Μάιο ως τον Ιούλιο 2017 έγινε και μια κοινή ενέργεια ευαισθητοποίησης σε τρεις φάσεις μέσω της φιλοξενίας των παιδιών και εφήβων του ΚΔΑΠ ΑμεΑ με γενικό τίτλο «ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣH» στο χώρο του Κάρτ. Τα παιδιά γνώρισαν την αυτοκίνηση μέσα από την κατασκευή και επισκευή των αμαξιδίων του Κάρτ στο χώρο του συνεργείου, περιηγήθηκαν στο χώρο και δοκίμασαν την εμπειρία του Κάρτ με ασφαλή οδήγηση υπό την καθοδήγηση του κυρίου Χατζάκη και των συνοδών των παιδιών.

Σε επόμενη επίσκεψη τα παιδιά γνώρισαν την προετοιμασία ενός μικρογεύματος στην κουζίνα του Κάρτ και έφτιαξαν τα δικά τους σνάκ. Με την καθοδήγηση των επαγγελματιών της επιχείρησης τα παιδιά ετοίμασαν βάφλες, τοστ και χυμούς που μοιράστηκαν μεταξύ τους σε ένα πικ- νικ που οργανώθηκε στον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης και έτσι ολοκληρώθηκε ένα όμορφο απόγευμα γεμάτο παιχνίδι, άθληση, ψυχαγωγία και εκπαίδευση.

Με μία όμορφη γιορτή, που πραγματοποιήθηκε επίσης στο Ρεθυμνο Καρτ, για την 1η χρονιά λειτουργίας του προγράμματος του ΚΔΑΠ - ΑμεΑ Ρεθύμνου "ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" για το 2016-2017, ανανεώσαμε με γονείς, παιδιά και επαγγελματίες το ραντεβού μας για το Σεπτέμβρη.

Τρεις διαφορετικές δράσεις στο χώρο που γέμισαν τις καρδιές μας αγάπη και υποστήριξη καθώς ο Βαγγέλης Χατζάκης και το προσωπικό του Rethimno Kart, άνοιξαν την αγκαλιά τους και υποδέχτηκαν τα παιδιά μας!

Οι δράσεις μας αυτές δεν σταματούν εδώ καθώς πρέπει να τονίσουμε πόσο σημαντική είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, η ενεργή συμμετοχή τους και αποδοχή τους στις δραστηριότητες και δράσεις που συμβαίνουν ή οργανώνονται στην πόλη μας. Παιδιά και οι έφηβοι αλληλεπιδρούν, μαθαίνουν, δημιουργούν, χτίζουν δεξιότητες μέσα σε κοινωνικά περιβάλλοντα, σε πραγματικές συνθήκες, με διαφορετικούς ανθρώπους από τους γονείς και τους εκπαιδευτές τους, γενικεύουν και έτσι προχωρούν στην αυτονομία.

Το Ρέθυμνο Καρτ που σε λίγες μέρες ανοίγει για το κοινό του, παράλληλα ανοίγει τη φιλόξενη αγκαλιά του για ένα νέο γύρο κοινών δράσεων αγάπης και υποστήριξης , τόσο μέσω κοινοποιήσεων των πελατών του στο facebook όσο και με την φιλοξενία στο χώρο για μια νέα επαφή των παιδιών του Συλλόγου μας. Και πάλι σας καλουμε με την ηλεκτονική σας παρουσία στο χώρο του κάρτ να προσφέρετε ένα μικρό ποσό, που η επιχείρηση θα δίνει για τη λειτουργία της νέας δομής Κοινωνικό Στέκι ΑμέΑ.

Με λίγα λόγια το ΚοινωνικόΣτέκι αμέΑ είναι μια δράση που δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας σε άλλες ηλικιακές ομάδες με στόχο πάντα την ουσιαστική και πολύπλευρη κοινωνική ένταξη τους και την κοινωνικοποίηση των εφήβων και ενηλίκων ΑμεΑ. Παράλληλα στοχέυει στην αυτονόμησή τους, καθώς επίσης και την εκπαίδευση σε επαγγελματικές δεξιότητες, ενισχύοντας την απασχολησιμότητα τους και το δικαίωμα τους για εργασία. Το ζητούμενο της νέας δράσης είναι ή ελεγχόμενη ποιοτική ζωή, η αυτονομία και η αυτοδιαχείριση από τα ίδια τα ωφελούμενα άτομα. Ένα σημείο αναφοράς για ωφελούμενα άτομα ΑμεΑ αλλά και για γονείς όλων των ατόμων και ηλικιών ΑμεΑ.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό του Κάρτ για όλη την ευγένεια και αγάπη που μας περιέβαλαν και αγκάλιασαν τις δράσεις μας. Σας προσκαλούμε να είστε κι εσείς ενεργοί στην προσπάθειά μας.

Σύλλογος γονέων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου

Γνώμες

Της Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα
Η «Έξοδος από τα Μνημόνια» και άλλα παραμύθια
Νίκος Μολδοβανίδης
Δεν ξέρω αν γίνονται αλλού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αθώοι οι γιατροί και ο ρεθυμνιώτης για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη - Δυσαρέσκεια στην οικογένεια της άτυχης νεαρής

Αθώοι οι γιατροί και ο ρεθυμνιώτης για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη - Δυσαρέσκεια στην οικογένεια της άτυχης νεαρής

Δυσαρέσκεια στην οικογένεια της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη προκάλεσε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Χανίων, που έκρινε αθώους και τους τρεις...
Αποχαιρετισμός στον Μιχάλη Παπαδάκη (Δάνδολο)

Αποχαιρετισμός στον Μιχάλη Παπαδάκη (Δάνδολο)

Ένας γνήσιος εκφραστής των πνευματικών παραδόσεων του Ρεθύμνου, ο Μιχάλης Παπαδάκης (Δάνδολος) πέρασε στην αντίπερα όχθη....
Ξεχωριστή αποφοίτηση για τους μαθητές του 2ου Λυκείου!

Ξεχωριστή αποφοίτηση για τους μαθητές του 2ου Λυκείου!

ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΓΙΟΡΤΗ
Hasika: Η Ελλάδα σε μπουκιές στο Ρέθυμνο!

Hasika: Η Ελλάδα σε μπουκιές στο Ρέθυμνο!

Στο στενάκι της Αγίας Βαρβάρας, στην καρδιά της παλιάς πόλης, χτυπά πλέον η καρδιά των γεύσεων της Ελλάδας. ...
Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 13.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:...
Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου

Συνεδριάζει την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 20.00 το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Γυμνάσιο Επισκοπής Ρεθύμνου.

Σχολικά νέα, εργασίες & projects μαθητών, προκηρύξεις.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Coolholidays.gr Rethymno

Rethymno Excursions, Rent a Car, Activities in Rethymno, Crete. Airplane & Boat tickets in Rethymno. Money Exchange, Accommodation

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια Αγριππίνα Αριστοκλής, Αριστοκλέας, Αριστόκλεος Λούλου, Λούλης, Λούλα