ΡΕΘΥΜΝΟ

Κοινοποιήσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων για καλό σκοπό!

13-03-2018 08:10
Κοινοποιήσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων για καλό σκοπό!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΡΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Στις 7 Μαρτίου 2018 επισκέφτηκε τον ΚΔΑΠ ΑμεΑ Ρεθύμνου ο Βαγγέλης Χατζάκης, επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του Ρεθυμνο Καρτ και συνεργάτες του για να ολοκληρώσουν μια περσινή συνεργασία με τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Ρεθύμνου αλλά και με την δράση Κοινωνικό Στέκι ΑμεΑ.

Με την παρουσία τους ολοκληρώθηκε ένας κύκλος υποστηρικτικών ενεργειών από πλευράς της επιχείρησης μέσω κοινωνικών δικτύων για να μαζευτεί ένα ποσόν για την οργάνωση της δράσης Κοινωνικό Στέκι ΑμεΑ . Όλο το καλοκαίρι με διαφημίσεις και επικοινωνία, στο χώρο του Καρτ, αλλά στα μέσα ενημέρωσης στα αγγλικά και στα ελληνικά, προωθήθηκε η ενέργεια αυτή, ώστε να γίνεται κοινοποίηση σε γνωστό κοινωνικό δίκτυο ( facebook). Κάθε κοινοποίηση πρόσφερε 1 ευρώ στο Σύλλογο γονέων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου. Σε αυτή την ιδέα ανταποκρίθηκε πολύ θετικά το κοινό και πρόσφεραν μέσω αυτού οι επισκέπτες του Κάρτ ένα σημαντικό δώρο για το ξεκίνημα του Κοινωνικού Στεκιού ΑμεΑ.

Με χαρά την Τετάρτη τα παιδιά μας πρόσφεραν ως δώρο μια κατασκευή αγάπης, ένα χειροποίητο έργο, με ένα πολύχρωμο ουράνιο τόξο και το σύνθημα ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στον κύριο Χατζάκη. Παράλληλα δώσαμε όλοι υπόσχεση για συνέχιση υποστήριξης του έργου του συλλόγου και την ενεργοποίηση και φέτος της δράσης των ηλεκτρονικών κοινοποιήσεων.

Παράλληλα πέρυσι από τον Μάιο ως τον Ιούλιο 2017 έγινε και μια κοινή ενέργεια ευαισθητοποίησης σε τρεις φάσεις μέσω της φιλοξενίας των παιδιών και εφήβων του ΚΔΑΠ ΑμεΑ με γενικό τίτλο «ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣH» στο χώρο του Κάρτ. Τα παιδιά γνώρισαν την αυτοκίνηση μέσα από την κατασκευή και επισκευή των αμαξιδίων του Κάρτ στο χώρο του συνεργείου, περιηγήθηκαν στο χώρο και δοκίμασαν την εμπειρία του Κάρτ με ασφαλή οδήγηση υπό την καθοδήγηση του κυρίου Χατζάκη και των συνοδών των παιδιών.

Σε επόμενη επίσκεψη τα παιδιά γνώρισαν την προετοιμασία ενός μικρογεύματος στην κουζίνα του Κάρτ και έφτιαξαν τα δικά τους σνάκ. Με την καθοδήγηση των επαγγελματιών της επιχείρησης τα παιδιά ετοίμασαν βάφλες, τοστ και χυμούς που μοιράστηκαν μεταξύ τους σε ένα πικ- νικ που οργανώθηκε στον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης και έτσι ολοκληρώθηκε ένα όμορφο απόγευμα γεμάτο παιχνίδι, άθληση, ψυχαγωγία και εκπαίδευση.

Με μία όμορφη γιορτή, που πραγματοποιήθηκε επίσης στο Ρεθυμνο Καρτ, για την 1η χρονιά λειτουργίας του προγράμματος του ΚΔΑΠ - ΑμεΑ Ρεθύμνου "ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" για το 2016-2017, ανανεώσαμε με γονείς, παιδιά και επαγγελματίες το ραντεβού μας για το Σεπτέμβρη.

Τρεις διαφορετικές δράσεις στο χώρο που γέμισαν τις καρδιές μας αγάπη και υποστήριξη καθώς ο Βαγγέλης Χατζάκης και το προσωπικό του Rethimno Kart, άνοιξαν την αγκαλιά τους και υποδέχτηκαν τα παιδιά μας!

Οι δράσεις μας αυτές δεν σταματούν εδώ καθώς πρέπει να τονίσουμε πόσο σημαντική είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, η ενεργή συμμετοχή τους και αποδοχή τους στις δραστηριότητες και δράσεις που συμβαίνουν ή οργανώνονται στην πόλη μας. Παιδιά και οι έφηβοι αλληλεπιδρούν, μαθαίνουν, δημιουργούν, χτίζουν δεξιότητες μέσα σε κοινωνικά περιβάλλοντα, σε πραγματικές συνθήκες, με διαφορετικούς ανθρώπους από τους γονείς και τους εκπαιδευτές τους, γενικεύουν και έτσι προχωρούν στην αυτονομία.

Το Ρέθυμνο Καρτ που σε λίγες μέρες ανοίγει για το κοινό του, παράλληλα ανοίγει τη φιλόξενη αγκαλιά του για ένα νέο γύρο κοινών δράσεων αγάπης και υποστήριξης , τόσο μέσω κοινοποιήσεων των πελατών του στο facebook όσο και με την φιλοξενία στο χώρο για μια νέα επαφή των παιδιών του Συλλόγου μας. Και πάλι σας καλουμε με την ηλεκτονική σας παρουσία στο χώρο του κάρτ να προσφέρετε ένα μικρό ποσό, που η επιχείρηση θα δίνει για τη λειτουργία της νέας δομής Κοινωνικό Στέκι ΑμέΑ.

Με λίγα λόγια το ΚοινωνικόΣτέκι αμέΑ είναι μια δράση που δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας σε άλλες ηλικιακές ομάδες με στόχο πάντα την ουσιαστική και πολύπλευρη κοινωνική ένταξη τους και την κοινωνικοποίηση των εφήβων και ενηλίκων ΑμεΑ. Παράλληλα στοχέυει στην αυτονόμησή τους, καθώς επίσης και την εκπαίδευση σε επαγγελματικές δεξιότητες, ενισχύοντας την απασχολησιμότητα τους και το δικαίωμα τους για εργασία. Το ζητούμενο της νέας δράσης είναι ή ελεγχόμενη ποιοτική ζωή, η αυτονομία και η αυτοδιαχείριση από τα ίδια τα ωφελούμενα άτομα. Ένα σημείο αναφοράς για ωφελούμενα άτομα ΑμεΑ αλλά και για γονείς όλων των ατόμων και ηλικιών ΑμεΑ.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό του Κάρτ για όλη την ευγένεια και αγάπη που μας περιέβαλαν και αγκάλιασαν τις δράσεις μας. Σας προσκαλούμε να είστε κι εσείς ενεργοί στην προσπάθειά μας.

Σύλλογος γονέων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξόρμηση από το Πανεπιστήμιο των Ορέων στο Φουρφουρά

Εξόρμηση από το Πανεπιστήμιο των Ορέων στο Φουρφουρά

Το Πανεπιστήμιο των Ορέων, ιδρύθηκε με σκοπό να επιτύχει και επέτυχε ένα δυναμικό άνοιγμα της ακαδημαϊκής κοινότητας προς την κοινωνία....
Eπιβεβαιώθηκε το δεύτερο κρούσμα ιλαράς στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Eπιβεβαιώθηκε το δεύτερο κρούσμα ιλαράς στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου επιβεβαίωσαν και δεύτερο κρούσμα ιλαράς στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. ...
Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση της Στέλλας Ακουμιανάκη

Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση της Στέλλας Ακουμιανάκη

Aναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση του θανάτου της Στέλλας Ακουμιανάκη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης, στα Χανιά....
Προβλήματα και στο Ρέθυμνο λόγω των ισχυρών ανέμων

Προβλήματα και στο Ρέθυμνο λόγω των ισχυρών ανέμων

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της πυροσβεστικής σε όλη την Κρήτη και στο Ρέθυμνο προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα περιστατικά λόγω...
Σχολικός εκφοβισμός: Ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο που δεν πρέπει να τις αφήνει αδιάφορους

Σχολικός εκφοβισμός: Ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο που δεν πρέπει να τις αφήνει αδιάφορους

ΠΑΡΟΥΣIΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «LIVE WITHOYT BULLYING»
Η αναμονή οδηγεί σε αδιέξοδο τους υποψήφιους οδηγούς

Η αναμονή οδηγεί σε αδιέξοδο τους υποψήφιους οδηγούς

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Γυμνάσιο Επισκοπής Ρεθύμνου.

Σχολικά νέα, εργασίες & projects μαθητών, προκηρύξεις.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

Triopetra Villas Crete

Holiday villas in Triopetra, Rethymno Crete.Families holidays in villas with private swimming pools & kids playgrounds.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Coolholidays.gr Rethymno

Rethymno Excursions, Rent a Car, Activities in Rethymno, Crete. Airplane & Boat tickets in Rethymno. Money Exchange, Accommodation

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δρόσος Δροσίς, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα